Piyasalar, Suudi Arabistan'ın Yemen'de hava operasyonu başlatmasının tedirginliği ve buna bağlı olarak kara elmas (petrol) fiyatlarındaki yükselişle güne olumsuz start verdi .

Operasyonun başlamasının peşinden Brent petrolün varil fiyatı 56 dolardan 59,70 dolara kadar yükseldikten akabinde şu dakikalarda 58, beş dolar seviyelerinde dengelendi. Dolar, özellikle gelişen ülke para birimlerine karşı genel olarak değer kazanırken, bölgedeki gerginlik ve kara elmas (petrol) fiyatının yükselişine ilaveten , kredi derecelendirme şirketi Moody's'in Türk Bankacılık sektörünün görünümünün olumsuz olduğunu ifade eden açıklamasının etkisiyle dolar/TL 2,5650 seviyesinden 2,61'in üzerine kadar çıktı.

Moody's, Türkiye'deki bankacılık sektörünün görünümünün, kurlardaki oynaklık ve ekonomik büyümedeki yavaşlama sebebiyle " olumsuz " olduğunu ifade etti . Türk bankalarının olağan varlık kalitesinin hala iyi olduğunu ifade eden Moody's "Fakat bunu azalan kredi büyümesi ve ülkenin süren yüksek enflasyonunun bankacılık karlarını zayıflatmasına karşı dengelememiz gerek " değerlendirmesinde bulundu.

Analistler, Moody's'in bankacılık sektörüne yönelik açıklamaları ve Yemen'e başlatılan operasyonun tedirginliği ile dolar/TL'nin 2,61'in üzerine çıkmasının BIST 100 endeksi üzerinde baskı oluşturduğunu ifade ediyor. BIST 100 endeksinin 81.000 ve 80.000 seviyelerinin takviye olarak takip edileceğini ifade eden analistler, döviz kurları ve kara elmas (petrol) fiyatlarının seyrinin yön üzerinde belirleyici olacağını tahmin ediyor. 
Editör: TE Bilişim