Burger King, Türkiye’de 20. senede 600’ü aşkın şube ile büyümeye devam ediyor. TAB Gıda bünyesinde bulunan markanın şu an 15 bin elemanı bulunuyor.


Burger King’in Türkiye’de 20. senesi ile ilgili bir davet verildi. Davette TAB Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kurdoğlu, Genel Müdürü Caner Dikici söz aldı. Erhan Kurdoğlu, 20 sene evvel Burger King’e 65 milyon dolar sermaye koyduklarını anlattı ve şunları kaydetti:

“Hiç bilmediğimiz bir sektöre adım attık ama hedefimizde hep büyüme vardı. Her şeyi en baştan öğrendik. Her sene yüzde 30 büyüme hedefimiz vardı. Yaptığımız yatırımlarla kuvvetli büyüdük. Bu başarı ilgi çekti ve Türkiye’de hayata geçirdiğimiz bu başarılı operasyon modelini Çin’e ihraç ettik. Son 10 senede tüm markalarımızda restoran sayımızı Çin operasyonumuzla beraber 100’den bin 500’e getirdik. Hammaddemizin yüzde 95’ini dışarıdan alırken, yeni yatırımlarla hammaddemizin yüzde 98’ini içeride tedarik etmeye başladık.”

Restoranların ekonomiye ve istihdama katkısına değinen Kurdoğlu, şöyle devam etti:

“Tek başına Burger King’de 15 bin, TAB Gıda’da 18 bin eleman istihdam ediyoruz. Tüm grup şirketleri ve üretici yatırımcılarımız ile Türkiye’de 25 bin eleman istihdam ediyoruz. 2019’a dek 800 milyon dolar yatırım yaparak, Çin ve Türkiye’de restoran sayımızı 3 bine taşımayı hedefliyoruz. Yatırım ve büyümemiz ile Türkiye’de istihdamın da 40-45 bine çıkacağını umuyoruz.

Diğer alanlara yaptığımız yatırımlarımız da var. Tedarikçilerimizin kalite standartları da dünya standartlarına geldi. Dış rekabette önemli bir yerimiz oldu. Tüm bu yatırımlar ile bir sonraki büyüme hedefimizin bir ayağı da franchise tarafı olacak. Çin ve Türkiye’de 300 olan franchise sayımızı bin 200’e çıkarmayı hedefliyoruz.”



Kurdoğlu, Çin ve Türkiye’de senede ortalama 400 restoran açabileceklerini bildirdi.

TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, et ürünlerinin helal belgeli olduğunu ve yerli üreticiden temin edildiğini belirtti. Dikici, şu açıklamalarda bulundu:


“Tüm ürünler sevk, pişirme ve servis yönü ile sıhhi olarak uluslararası kalite standartlarına uygun. Tüm et ürünlerimiz, BRC belgeli tedarikçilerden kapalı bir şekilde alınarak nakliye firmasının eksi 18 derece sıcaklıklı taşıtlar ile sevk ediliyor. Bunun yanında ürünlerimizde lezzet arttırıcı maddeler, GDO’lu ürünler ile trans yağlar bulunmuyor. ”



Kaynak: cha