Piyasalardaki hareketlilik altını da etkiledi.Alım satım arasındaki farkın 10 lirayı bulduğu altından zarar etmemek için uzmanlar uyarıyor.Daha önce 3 ile 4 lira arasında değişen bu fiyat farkı, 1,754 gramlık çeyrek ziynet altında 10 liraya kadar çıktı. Bu rakam 3,508 gram olan yarım ziynet altın ile 7,216 gramlık Cumhuriyet Ata Lirasında 13 lira, 7,016 gramlık tam ziynet altında ise 21 lira olarak farklılık gösteriyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Kapalıçarşı'da alım satım arasındaki fiyat farkı bir miktar düşük olsa da,Kapalıçarşı dışındaki kuyumcularda farkın büyük olduğunu söyledi.

Yıldırımtürk, altın alım satımındaki fiyat farkından etkilenmek istemeyen yatırımcının Cumhuriyet Ata Lirası almasının daha doğru olduğunu söyledi.

Gram altında da rafinerilerinin fark aldığını ve işletmelere de farklı fiyatlara satıldığını vurgulayan Yıldırımtürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Orada da aynı çeyrek altındaki gibi fazla fiyat farklılıkları oluşabiliyor. Çünkü işletmeler; 'Bu benim kendi adıma çıkardığım bir altın. Bunun ambalajı, sertifikası, kar marjı var' diyor ve gramında 10-15 lira farklılıklarla satıldığı yerler oluyor. Ama Kapalıçarşı'ya geldiğiniz zaman bu rakam 2-3 liraya düşüyor. Şimdi bir de çok fazla fiyat farklılıkları var. Bir günde altının onsunda 40 dolarlık gerileme olabildiği gibi, gramında da 2-3 liralık farklılıklar olabiliyor. O yüzden yatırımcıya biraz daha temkinli fiyat vermeye çalışıyoruz. Arz talep dengesi oluşursa, o zaman fiyatlar arasındaki marjlar biraz daha azalır."şeklinde ifade etti. 
Editör: TE Bilişim