Haberimiz kıyıda köşede doları olan ve dolar birikimi yapan insanlar için. Bu ara tavan yapan dolar da son durum ne olacak. Sahibi olunan doları bozdurmalı mı yoksa daha da artacak mı? En yüksek dönemini yaşayan dolar için  Merkez Bankasından gelen açıklamalar şaşırtıcı. Doların Euro' yu da geçeceğini belirttiler mi?

Dolar dün 2.49'u görmesinin ardından düşeceği zannediliyordu. Ancak bugün ABD'de açıklanan verilerin ardından tekrar yükselişe geçerek 2.50'yi geçti. Dolar kazandıkça, doları olanlar da bu gidişle kazanacağa benziyor. Türk Lirasının ABD taraflarında kaybettiği değer devam etmekte iken; Cumhurbaşkanı'nın yaptığı açıklamadan sonra hızla yükseldiği belirtildi. 

Dolar dün 2.46'nın altında olmasına karşın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında yükseldi 
ve  2.49 oldu. Kur gün sonunda 2.4860'ın altında dengede iken, bugün erken saatlerde oluşan olumlu ortamlar  ile önce düşüşe geçerek 2.4738 liraya kadar indi ve  ABD tarafından bildirilen veriler sonrasında tekrar yükselişe geçti 2.50'yi zorlayarak en yüksek 2.4999'a dokundu. Kur şu anda bile artışına hızla devam etmekte. 

Euro'da Türk Lirasının düşmesi ile yükseldi kıymetliler kapsamında olan Euro; 2,8 TL' den işlem görmekte.

ABD'de enflasyon Ocak'ta yüzde 0.7 gerilerken, beklenti yüzde 0.6'lık düşüş şeklindeydi. Enflasyon yıllık bazda ise yüzde 0.1 geriledi. Çekirdek enflasyon aylık yüzde 0.2, yıllık yüzde 1.6 artış gösterdi. ABD'de açıklanan diğer verilere göre işsizlik başvuruları geçtiğimiz hafta 31,000 kişi artarak 313,000 kişi ile 290,000 seviyesindeki beklentiyi aşarken, dayanıklı tüketim malı siparişleri yüzde 2.8 artarak üç ay sonra ilk defa yükseldi

Editör: TE Bilişim