Kadınların emlak ve gayrimenkul sektöründe sesi olmayı hedefleyen 'kadincaemlak.com' yayın hayatına başladı.

Türkiye'de kadınları emlak ve gayrimenkul sektöründe daha aktif hale getirmek için hayata geçirilen kadincaemlak.com, sektörü farklı bir bakış açısıyla ele alarak yatırımcı, danışman ya da sektöre ilgi gösteren herkese ulaşmayı hedefliyor. Site ziyaretçilerinin çeşitli başlıklar altında sohbet edebileceği forum ve emlak piyasasının yanı sıra kadınların güncel sorunları hakkında da görüş alışverişinde bulunacağı bir bölüm de yer alıyor. Burada dile getirilen sorunlar için çözüm amaçlı adımlar atılması amaçlanıyor.

Kadınların bakış açısıyla sektörü inceleyen sitede; "Bir kadın konut / işyeri alım kararını verirken nelere dikkat eder? Konut alımını yaptıktan sonra gayrımenkul şirketinden ne bekler? Yatırım için konut alır mı? Aldığı konut / işyerinde en beğendiği / beğenmediği noktalar nelerdir? Konutunu nasıl dekore eder?" gibi sorulara cevaplar aranıyor.

Sitenin kurucusu olan ve emlak sektöründe yer alan kadın girişimci Zeynep Fıratoğlu, "Kadınlar onlara hayal kurdurabilen evleri almalılar. Ayrıca evli kadınlar özellikle de çocuklu olanlar modern yaşam alanlarının kurgulandığı siteleri tercih etmeliler. Aynı zamanda lokasyon da günümüzde çok önemli. İş yerlerine yakınlık ya da çocukların okullarına yakınlık önemli kriterler. Tabii ki güvenlik olmazsa olmazlardan" şeklinde tavsiyelerde bulunuyor.
Kaynak: cha