Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası Başkanı arasındaki sorunlar gittikçe uzarken, ABD FED Başkanı William Dudley,artışlar konusunda da son noktayı koymuşa benzemekte. ABD Newyork Merkez Bankası Başkanı Willliam Dudley; FED faizlerinin artışlarının kendilerinin ne zaman isterse ozaman olacağını öngörerek, ne kadar faiz artışı olacağı ve nezaman artacağı konusunda temkinli davramları gerektiğini de belirtti. 

ABD Newyork Merkez Bankası Başkanı William Dudley FED faiz artışlarındaki aldıkları karar, FED faiz artışı ne zaman ve ne oranda artması gerektiği yönünde tedbiri elden bırakmamamız gerekli şeklinde ifadeler verdi. Bu sene FED Açık Piyasa Komitesi gereğince oylanmanın başında bulunan William Dudley, faiz artışını ne kadar geç gerçekleştirirsek o oranda sert bir sağlayış sağlarız, bu durumunda ekonomi ve ekonominin gelişmesi için temel bir kuram olduğunu da savundu. 

FED ABD Başkanı William Dudley, 2006 yılından itibaren ilk defa FED artışları konusunda konuştuğunu akabinde bir daha bu konu hakkında yorum yapmadığını da belirterek 2015 yılı FED faiz artışlarını ilk defa değerlendirdiğini de belirtti. 
Editör: TE Bilişim