Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, emlak sektörü adına 2015’in olumlu olduğunu vurguladı ve “Bu sene rekor ile tamamlanacak, 2016 da umut dönemi olacak.” dedi.

Demir, yabancı yatırımların arttığını dile getirdi. Demir, şunları ifade etti:

“Kurumsal ve bireysel yabancı yatırımcıların adedinin daha da artacağını tahmin ediyoruz. Öte yandan kanunun kuvvetlendirilmesi sektör olarak talebimizdir. Biz, yabancıya satışın bir ihracat olduğu kanaatindeyiz. Ülkeye buradan çok ciddi miktarda para girişi var. Bunun daha da artırılması ve sektörün bu konuda manevra alanının genişlemesi için hukuki adımlar atılmalı. Bilhassa dış tanıtımların yapılması konusunda yabancıya satış yapan şirketler teşvik edilmeli.”

Depreme dayanıklı yapı talebinin sektörün büyümesinde rol oynadığını anlatan Hamit Demir, kentsel dönüşüm için de birtakım hukuki adımlar atılmasını talep etti. Demir, şu açıklamalarda bulundu:

“Çürük yapı adedinin 6,5 milyon olduğu ülkemizde depreme karşı önlem almak için bu yapıların bir an evvel yenilenmesi gerekiyor. Son senelerde kentsel dönüşüm faaliyetlerinin önü tıkanmaya başladı. Dönüşümün önünü tıkayan hem bürokratik hem de kanuni engeller var. Önerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı içinde kentsel dönüşüm alanında görev yapacak bir Bakan Yardımcılığı olmasıdır. Böyle bir makam faaliyetlerin derli toplu ve süratli ilerlemesi için gereklidir.”


Kaynak: cha