Altının fiyatı, dolar endeksinin 11 buçuk yılın en yüksek düzeyini görmesi ile zıt orantılı olarak düşüşte. Üç ayın en düşük seviyelerine gerileyen altın gramı ne kadar? Çeyrek altın ne kadar oldu? Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar oldu? Altın ile ilgili merak edilenler dosyasını açıyoruz. 

Geçtiğimiz haftanın son işlem günü yüzde 3'e yakın düşüşle 1.163.45 dolara kadar gerileyen altın, yeni haftaya bu seviyelere yakın başladı. Altında bu sabah ilk işlemler 1.169 dolar seviyesinin hemen üzerinde gerçekleşiyor.
Analistler, ons altın fiyatlarında yönün hala aşağı olduğunu düşünüyor. Yani bu demek oluyor ki, yastık altı altınlarınızı yatırım amaçlı kullanıyorsanız bozdurmalı ve düşmekte olan altın ile zarar görmemek için bu yolu uygulamalısınız . 

Teknik olarak bakıldığında, 1170 direnci yakından takip ediliyor. Analistler, olası yükseliş hareketi sonucunda 1170 direncinin yukarı yönde geçilmesi durumunda hareketin bir miktar daha hızlanmasını bekliyor. 1170 drencinin aşılamaması durumunda ise, fiyatların yönünü yeniden aşağı çevirmesinin etkisiyle 1160 desteği takip edilecek.


Editör: TE Bilişim