Bir kaç gün önceki ekonomist toplantısına kendisi katılmayıp, yetkilisini gönderen Erdem Başçı için, Merkez Bankası Genel Başkanlığından istifa ettiği konusunu gündeme getirmişti. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB Sözcüsü Yücel Yazar; Erdem Başçı' nın Merkez Bankası'ndan istifa ettiği konusunda açıklıkk getirdi.  Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı' nın görevinin başında olduğunu; AA muhabirine açıklaması ile, gündeme girdi. 

TCMB Başkanı Erdem Başçı; her zamanki gibi görevinin başında. Erdem Başçı' nın istifası söz konusu değildir, bu konuda çıkan istifa etti lafları tamamen uydurmacadan ibarettir' diye konuştu. 

Bir yandan da Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı' nın gerekli sağlık problemlerinin konrtrolü için hekimlerce tedavi edilmesinin ardından görevinin başına geçeceği haberleri de çıkmakta. 

Konu hakkında konuşan Erdem Başçı' da 'kamu görevi verildiği şekilde yapılır,istifa söz konusu değil, görevimin başındayım'dedi. Geçen Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın Erdem Başçı hakkındaki şok konuşmaları piyasayı alt üst etmişti.
Editör: TE Bilişim