Milli Piyango İhalesinde en yüksek teklifi vererek ismini duyuran Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu (OGG) Özelleştirme İdaresi Başkanlığından (ÖİB) sözleşmeyi imzalamak için ekstradan  süre istediği haberleri, ekonomi dünyasını yakından ilgilendirdi. Önceden yaptığı açıklamalarda (OGG) sözleşmeyi imzalamak konusunda kararlı olduğunu açıklamıştı. Sadece sürenin uzatılmasını (ÖİB) ye bildirmesi de vazgeçecek mi duyumlarını ortaya çıkardı. OGG yaptığı açıklamada sadece işleyişin iyileşmesi için ek süre istediklerini belirtti. Normalde özelleştirme bugün sağlanacaktı.

OGG yetkililerinden alınan biigilere dayanarak ortaya çıkan bu ek süre kuramı da her iki tarafça doğruluğu onaylandı. 

MİLLİ PİYANGO'NUN ESKİ MÜDÜRÜ TEZMEN İHALE ALAN ŞİRKETİN BAŞINA GEÇTİ

Net Holding AŞ. kamuoyunu aydınlatmak adına verdiği bilgilerde; ihale için ayrılan sürecin bittiği ve her bilginin tamamlandığını belirtirken; Net Piyango Şans Oyunları Ticaret Anonim Şirketi'nin 26 Şubat'ta lisans sözleşmesini imzalamak üzere ÖİB'ye davet edildiğini duyurmuştu.

15 Temmuz 2014' de oluşturulan ihale ile en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolar ile Net Şans-Hitay OGG vermişti. Şirketin ödemesi gereken KDV tutarı ise 495.9 milyon dolar olarak hesaplanıyor. Özelleştirme Milli Piyango üzerinde bile sağlanacak... 



Editör: TE Bilişim