Her sebze zamanında yenmelidir diye boşa dememiş üreticiler. Kış şartlarının cetinliği kesinlikle en çok sebze ve meyve satışını etkiledi. Özellikle de taze fasulyenin kilosunun 26 TL' ye kadar çıkması, tüketiciye taza fasulyesiz günler yaşatmakta. 

Sebzelerden en çok etkilenen taze fasulye olurken, meyve konusunda da nar cepleri yakmakta. Karşılaştığı yüzde yüzlük zam ile tüketicinin bu kış en az tükettiği meyvelerin başını çekmekte. 

Patlıcanın şubat ayında 6-8.5 lira aralığın olan kilo ücreti mart ayında, 5.5-10 lira aralığına yükselirken sakız kabağın 6.5 lira olan ücreti mart ayında değişmedi. Salatalık da sakız kabak benzeri 4-10 lira aralığındaki ücretini korudu.

Buna karşılık, mart ayında, çarliston, sivri ve dolmalık biberin ücretinin düşmüş olduğu görüldü. Dolma biberin şubat ayından 7 lira olan ücreti 5 liraya, çarliston biberin altı lira olan ücreti 4 liraya, sivri biberin ise 4.5 lira olan ücreti 4 liraya geriledi. Domatesin ücreti da şubat ayında 4-6 lirayken, mart ayında 2.5-3.5 lira aralığına geriledi.
Editör: TE Bilişim