Yakutiye Belediyesi tarafından açılan” Meslek Edindirme Ve El Becerileri Kursu” adeta ev hanımları için terapi merkezi haline gelirken bir yandan da ev ekonomisine katkı sağlıyor.
Yakutiye Belediyesi’nin açtığı Meslek Edindirme ve El Becerileri kursu yaklaşık 50 kursiyere eğitim imkanı sağlıyor. Kursa katılan öğrenciler önce öğreniyor, sonra üretime katkı sağlayarak sipariş üzerine satış yapıyor. Makina nakışı, el nakışı, mefruşat, el sanatları, keçe, ahşap boyama gibi alanlarda eğitim verilen kursa ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor. Tüm ihtiyaçların belediye tarafından karşılandığı Meslek Edindirme ve El Becerileri kursunda yaptığı el işlerini satan ev hanımları kazandıkları para ile kendilerine makine alma imkanı buluyor.
10 yıldır Sosyal İşler Müdürlüğü yapan Nazan Soysal, “Ev hanımlarımız birlikte vakit geçirmenin güzelliğini yaşıyorlar. Esnek zaman, saatsiz çalışma anlayışımız sayesinde hanımlar önce ev işlerini yapıp çocuklarıyla ilgileniyorlar sonrada istedikleri saatlerde gelip buradaki eğitime katılıyorlar. Tüm ihtiyaçlarımız Yakutiye Belediyesi tarafında karşılanıyor. Kış şartlarının son derece ağır geçtiği Erzurum’da ev hanımları evden dışarı çıkamıyor. Burası onlar için sosyalleşebilecekleri bir ortam sunuyor. Kişiye özel eğitim söz konusu burada.” şeklinde konuştu.
Kursiyerleri ziyaret eden Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ise kursla ilgili şunları söyledi. Korkut, “Belediyemiz bünyesinde açtığımız bu kurs 50 öğrenciye ki artık usta olmuşlar, güzel işler yapma imkanı sunuyor. Yaklaşık aylık 600-700 Türk Lirası ev ekonomisine katkı sağlıyor hanımlar. Tüm hanımların ellerine, emeklerine sağlık.” dedi.
YAPTIĞIM İŞLERLE KENDİME MAKİNE ALDIM
Yaklaşık 6 yıldır kursa devam eden Yasemin Güldüren yaptığı işlerle kendine makine aldığını belirterek şöyle konuştu. “Meslek lisesi mezunuyum. Evde yapıyordum ancak bu işin tekniğini bilmiyordum. Oğlum için başladım. Burada öğretmenlerim sayesinde işi öğrendim ve kazandığım parayla kendime bir makine aldım. Ev ekonomisine de büyük katkısı oldu yaptığım işlerin. Ev ortamı gibi kursumuz, sohbet ediyoruz, bize terapi merkezi oluyor. Sıkıntılarımızı unutuyoruz.” dedi.
Kaynak: iha