Hayvanlar Alemi

Annesi ölen kuğunun yaptığı görenleri şoke etti!

Annesi ölen kuğu intihar mı etti?

Çin'de bir gölde annesi ölen kuğunun, kısa bir süre sonra başını suya gömerek ölmesi 'Hayvanlar da intihar ediyor mu' sorusunu akıllara getirdi.

Çin ’in Henan bölgesindeki Sanmenxia kentinde bulunan bir parkta, annesi öldükten kısa bir süre sonra başını suya gömerek ölen kuğu, hayvanların intihar edip etmediği sorusunu yeniden gündeme getirdi.

Daily Mail’de yer alan habere göre, Yan Yan Hsiao’nun kaydettiği anlarda, kuğunun başını suya gömdüğü ve dakikalar sonra öldüğü görülüyor. Hsiao, “Göle baktım ve büyük bir kuğunun ölü olduğunu gördüm. Onun yanında da daha genç bir kuğu vardı. Büyük kuğu belki soğuk, belki de yaşı nedeniyle ölmüştür. Küçük kuğu kanatlarını annesinin çevresinde çırptıktan sonra başını suya gömdü.

Sakinleştiğini düşündüm, ancak daha sonra başını sudan çıkarmadığını fark ettim. Dakikalar sonra da hayatını kaybetti” sözleriyle gördüklerini anlattı.

Bilim insanları uzun yıllardır hayvanların intihar edip etmediği konusunda çalışmalar yürütüyor.

Daha önce depresyon nedeniyle kendi hayatına son veren hayvanlarla karşılaşıldığı bilinirken, ördeklerin de eşlerinin ölümünün ardından kendilerini boğdukları durumlar tespit edilmişti.