Yaşam

Aşık Olmak ve Bağlanmak Arasındaki Farkı Nasıl Anlarız?

1. Aşk tutkuludur, bağlılık ise umursamaz. Aşka en yakın duygunun nefret olduğunu söylerler; işte bu yüzden birinden ayrıldığınızda, güzel ve bencil olmayan aşk bir anda, açıklanamayan bir şekilde şiddetli bir nefrete dönüşür. Birine bağlandığınızda, tutulduğunuzda ise asla coşku veya hiddet olmaz. Paranoyak ya da agresif olabilirsiniz; ancak bu duygular gerçek bir nefret gibi şiddetli olmazlar.

2. Aşk bencil değildir; bağlanmak ise ben merkezcidir. Aşık olduğunuzda, hayatınızın merkezinde o vardır. Hayatınızda ilk kez birinin ihtiyaçları sizinkilerden önce gelir. Birine bağlandığınızda ise, karşınızdaki kişinin her zaman yanınızda olmasını beklersiniz. Siz onu değil kendinizi bulmaya çalışırsınız; çünkü o daima, olması gerektiği gibi sizi sizden önce düşünmelidir. Sevgilinize güzel bir nevresim takımı almanızın sebebi, onu kendinizin kullanacak oluşudur. Partneriniz için yaptığınız her şey aslında kendiniz içindir.

3. Aşk zordur; bağlanmak ise yalnızca ayrı kaldığınızda zordur. Gerçek aşk, asla kolay olmaz. Fakat o kadar saf ve güzeldir ki tam tersini düşündürebilir. Uğraşır ve bin bir zorlukla büyütürsünüz. Bağlılıkta ise büyütülüp beslenecek bir şey yoktur. Önemli olan şey birbirinizi haftada kaç gün gördüğünüzdür. Büyümez, çiçek açmaz ya da farklı bir yönde ilerlemez. Bu yüzden uzun ömürlü değildir.

4. Aşk özgürlüktür; bağlanmak ise sahiplik. Aşık olduğunuzda, kendinizi güvende hissedebilmek için partnerinize ihtiyaç duymazsınız. Birbirinize olan bağlılığınızı , aranızdaki sevgiyi sorgulama gereği duymazsınız ve asla kıskançlık yapmazsınız. Bu sadece bağlanmak olduğunda ise karşınızdaki kişinin gerçek hislerini tam anlamıyla hiçbir zaman bilemezsiniz. Kendinizi güvende hissettiğiniz tek an ise sizin yanınızda olduğu zamanlardır. Uzakta olduğunda kiminle ne yaptığını düşünmeden duramazsınız.

5. Aşk sizi güçlendirir; bağlanmak ise güç yönetiminin ta kendisidir. Sizde yapamayacağınız hiçbir şeyin olmadığını uyandıran tek his gerçek aşktır. Hayattasınız ve tüm dünyayı karşınıza almaya hazırsınız. Bağlılıkta ise bu süreç güç yarışına dönüşür. İlişkinizde baskın taraf olduğunuzdan emin olmak istersiniz.

6. Aşk ebedidir; birine bağlanmak ise zamanla yarışır. Bağlanmak zamanla yarışır; mutlaka bir bitiş süresi vardır. Tek başına hiçbir zaman gerçek değildir. Hiç beklemediğiniz bir anda aniden hisleriniz bitebilir. Gerçek aşk ise sonsuzluktur; asla bitmez ve daime sizinle kalır.