Gazete Manşetleri

Hayvan hakları savunucusu PETA'nın yayınladığı görüntüler, dünyayı ayağa kaldıracak cinsten!

PETA'nın yayınladığı görüntüler şoke etti.

Hayvan hakları savunucusu PETA'nın yayınladığı görüntüler, dünyayı ayağa kaldıracak cinsten.

...

Kamera görüntüsünde, fabrikaya sokulan zavallı köpeklerin sopa darbeleriyle öldürülmesi ve derilerinin yüzülmesi yer alıyor.

Bazı köpeklerin derisinin canlı canlı yüzüldüğü videoda, Çin'deki bu tür fabrikalarda günde 100 ile 200 arası köpeğin derisinin yüzüldüğü belirtiliyor.

PETA, Amerika ve İngiltere başta olmak üzere bir çok ülkenin ucuzluğundan dolayı Çin'den deri ithal ettiğini ve bu derilerin bir kısmının köpek derisi olmasının kaçınılmaz olduğunun altını çiziyor.

Reuters haber ajansının da bir açık hava deri işleme tesisinde köpek derilerini görüntülemesi olayın vehametini gözler önüne serdi. Tüketicileri de "dolabınızda köpek derisi bulunuyor olabilir" ifadesi ile uyarıyan PETA,

"Özellikle Çin'den ithal edilen derilerle üretilen eldiven, ayakkabı ve benzeri ürünlerin bu fabrikalarda vahşice öldürülen köpeklerin derisinden yapılmış olma ihtimalleri büyük" açıklamasını yaptı.

...Çinli yetkililer soruları yanıtsız bırakırken, satın aldığınız bir cüzdanın hangi hayvanın derisinden yapılmış olduğunu tespit etmenin çok zor olduğunun altı çiziliyor.

...