Teknoloji

İPHONE 5SE NASIL OLACAK?

Apple'ın merakla beklenen ucuz telefon modeli iPhone 5se'ye dair her şey... Apple cephesinden hiç beklemediğimiz bir hamle olarak değerlendirebileceğimiz iPhone 5se modeli, şüphesiz bu yılın en ilgi çeken ve merakla beklenen cihazların başında geliyor.

Peki nedir bu iPhone 5se? Apple, 5se modelini oluştururken hali hazırda var olan iki modelini kombine ederek ortaya sürecek.

İşte iPhone 7'ye göre daha makul bir fiyatla gelecek olan iPhone 5se hakkındaki bilgiler...

TASARIM iPhone 5se, iPhone 5s'in birebir aynısı olacak diyebiliriz fakat tek bir farkla, 5s'in keskin çerçevesinin yerine iPhone 6'nın eğimli yapıdaki hatlarına sahip olacak.

Metal çerçeveye sahip olacak telefonda tuş kilidi düğmesi de, iPhone 6 ve 6s'te olduğu gibi yanda bulunacak.

ÖZELLİK Ucuz iPhone modelinde uzun süredir A8(işlemci) ve M8(hareket sensörü) çipsetlerinin kullanılacağı söylenmekteydi, fakat Apple bu söylentilerin aksine tercihini A9 ve M9 çipsetlerinden yana kullanacağını açıkladı. Yani bu daha güçlü bir işlemci kullanılacağına işaret.

iPhone 5se modelinin 1 ya da 2GB RAM'e, ayrıca 16/32 ve 64GB seçenekleri ile sabit depolama alanına sahip olması bekleniyor.

iPhone 6'da 1.810mAh'lık bir batarya mevcuttu. 5se'de ise bu batarya kapasitesi biraz daha düşük olarak 1.642mAh şeklinde karşımıza çıkmakta. Telefonda ayrıca iPhone 5s'teki 1.nesil touch ID parmak izi sensörü kullanılacak.

2.5D ekrana sahip olacak 5se'de merak konusu olan 3D Touch özelliği ise maalesef beklenmiyor.

Bunların dışında telefonun diğer özelliklerine göz atacak olursak; geniş panaroma ve video kaydı için otofokus destekli 8MP arka, 1.2MP ön kamera, NFC, Apple Pay, Bluetooth 4.2 ve 802.11ac Wi-fi özellikleri telefonda karşımıza çıkacak.

iPhone 5se piyasaya altın, gümüş ve uzay grisi renkleri ile sürülecek. 6 ile popüler olan rose altın seçeneğini ise henüz kesin değil.

ÇIKIŞ TARİHİ VE FİYATI iPhone 5se, Apple Watch 2 ve iPad Air 3'ün de tanıtılacağı 15 Mart tarihinde düzenlenecek etkinlikte görücüye çıkacak.

Piyasada dolaşan haberlere göre iPhone 5se'nin fiyatı satışa sunulduğu ülkelerdeki iPhone fiyat politikasına göre değişiklik gösterecek. Şu an içinse 450-550 dolar arası bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

iPHONE 7 NASIL OLACAK? Yurtdışı kaynaklı teknoloji sitelerinde verilen habere göre, iPhone 7’de hızlı şarj özelliğinin olacağı belirtildi.

İddiaya göre iPhone 7’nin şarjı 2 gün gidecek.

Apple'a yakın kaynaklara dayandırılan iddialara göre, iPhone 7 adını alması beklenen ürünün tasarımı büyük bir değişikliğe sahne olacak.

Söz konusu iddiaya göre, iPhone 7'nin çerçevesiz bir ekrana sahip olacak.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'n yeni telefonunda home tuşunu kaldırdığı da gelen diğer iddialar arasında.

TrendForce araştırma şirketinin raporuna göre yeni iPhone modelinde 3GB RAM ve su geçirmezlik özelliği bulunacak.

Sony'nin Xperia serisinde uyguladığı bu özellik oldukça ses getirmiş ve iyi bir pazarlama hamlesi olmuştu.

Phone 6S ve 6S Plus'ta Apple'ın 2GB RAM kullanması çoklu uygulama performansını artırmış ve uygulamarın tekrardan açılması sorunu ortadan kalkmıştı.

3GB RAM kullanılması bu durumu çok daha üst seviyelere taşıyabilir ve oyundayken arkada uygulamanın kapanması vs. gibi durumların çok rahatlıkla üstesinden gelinebilir.

Apple'ın su geçirmezlik yeteneğini nasıl bir şekilde uygulayacağı henüz bilinmez iken cihazların suya dayanaklı yerine tamamen su geçirmez yapıda olması bekleniyor.