Teknoloji

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ta olması beklenen özellikler

Apple'ın son yıllardaki biri büyük ekranlı olmak üzere 2 telefon politikası, önümüzdeki dönemlerde de devam edecek gibi. PhoneArena sitesi, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ta olması beklenen bazı özellikleri sıralamış. Biz de sizlerle paylaşalım ve yorumlarınızı öğrenelim istedik. Apple A10 çipseti Henüz konuşmak için erken belki, ama Apple'ın A10 çipseti için TSMC ile yoğun bir çalışma içinde olduğu konuşuluyor. Yeni çip, firmanın 16nm üretim süreciyle ortaya çıkabilir. Öte yandan Samsung'un 14nm üretim süreci de gündemde. En azından A9'a kıyasla çok daha performanslı ve az enerji tüketen bir çipset beklentisi var.

iPhone 7 Plus'ta 3GB RAM Apple, bu sene satışa sunduğu iPhone 6s ve 6s Plus modellerinde 2GB RAM'e yer vermişti. iPhone 7'de de 2GB RAM'in olacağı, ancak artan iş yükü ve ekran büyüklüğü sebebiyle iPhone 7 Plus'ta 3GB RAM'in kullanılabileceği düşünülüyor. En azından analist Ming-Ci Kuo'nun böyle bir düşüncesi var.

Suya dayanıklılık Apple, iPhone 6s ve 6s Plus için suya dayanıklılık duyurusu yapmadı, ancak gelen bazı haberler, yine de bu cihazların suya karşı bir nebze dayanıklı olduğunu gösteriyordu. Tabii bunda 7000 serisi dayanıklı alüminyum malzeme kullanılmasının da payı büyük. Sıradaki modellerde ise, su ve toz gibi dış etkenlere karşı daha fazla çalışmanın yapılması bekleniyor. Belki de resmi olarak suya dayanıklı ilk iPhone modellerinin duyurusu gelecek.

Ultra ince gövde iPhone'ların kalınlık ve hafiflik düzeyleri genellikle iyi oluyor, ama bu kez dikkat çekici bir iyileştirme yapılabilir. iPhone 6, 6.9mm kalınlığa sahipti. Bazı söylentiler ise, iPhone 7'nin 6.0 ile 6.5mm arasında bir kalınlık düzeyinin olacağı yönünde. Belki de en ince iPhone yoldadır.

Yeni ekran paneli teknolojisi Tabii ki ince bir telefon ortaya çıkarmak için ekran panel teknolojisinin de önemi büyük. Özellikle camda yeni geliştirmeler yapılabilir. Tabii ekran çerçevelerinin de daha ince olması bekleniyor.

Okuma hızı yüksek 3D depolama Söylentilere göre Apple, yeni modellerinde SanDisk ya da Toshiba'nın arkasında olduğu yeni bir hızlı 3D NAND depolama teknolojisi kullanabilir. Böylelikle okuma ve yazma hızı daha hızlı bir sabit diske sahip olabiliriz. Ve tabii ki artık 16GB dahili hafızaya sahip model yerine başlangıç olarak 32GB hafıza seçeneğinin beklendiğini de belirtelim.

Daha uygun fiyatlı bir alternatif: iPhone 7c Apple, daha önce güncel modeline kıyasla daha uygun fiyatlı ve renkli polikarbon kasa tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken iPhone 5c telefonunu satışa sunmuştu. Analistler, önümüzeki sene çıkacak iPhone'lar arasında bir de iPhone 7c'nin olabileceğini, bunun diğer güncel modellere kıyasla biraz daha uygun fiyatla satılabileceğini düşünüyor. Ve unutmadan, 4 inç ekrana sahip yeni bir iPhone beklentileri de var.