Gazete Manşetleri

İstanbul'da canlı bomba: Ölü Ve Yaralılar Var...

İstanbul Sultanahmet'te turizm şubeye yapılan bombalı saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis yaralandı, kadın olduğu belirtilen saldırgan öldü.

Sultanahmet'teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü önündeki nöbetçi kulübesine bombalı saldırı gerçekleşti. Çevrede duyulan patlama sesinin ardından, polis telsizlerinden,ilk belirlemelere göre biri ağır olmak üzere 2 polisin yaralandı. Ağır yaralı polis Kenan Kumaş kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ayrıca polis telsizinden tüm polis merkezleri ve ekiplerinin saldırılara karşı gerekli önlemleri almaları anons edildi. Bölgede tramvay seferleri durduruldu.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATIYOR: 1.70 BOYLARINDA HOŞ GÖRÜNÜMLÜ BİR KADINDI, ADRES SORDU

Saldırıda yaşamını yitiren canlı bombanın bir kadın olduğu öğrenildi. Görgü tanığı, kadının 1.70 boylarında hoş görünümlü bir kadın olduğunu ve bozuk bir ingilizceyle kendisine turizm bürosunun adresini sorduğunu söyledi.

Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Saldırgan, kimliğini kaybettiğini söyleyip, üzerindeki bombayı patlatarak içeride eylem yaptı. Eylemcinin kimlik tespiti hususunda çalışmalar yapılıyor" dedi.

Canlı bombanın ölü bedeninin üzerinde bulunan iki adet tuzaklı bomba, bomba imha ekipleri tarafından başarıyla tehlikesiz hale getirildiği öğrenildi.

BİR HAFTADA İKİNCİ SALDIRI Bu, İstanbul'da son bir hafta içinde güvenlik güçlerini hedef alan ikinci saldırı oldu. 1 Ocak'ta Dolmabahçe Sarayı'nda görevli emniyet personelinin bulunduğu nöbetçi kulübesine yönelik uzun namlulu silah ve el bombası ile saldırı düzenleyen şahıs yakalanmıştı. Saldırganın fırlattığı bomba patlamamıştı.

...

...

...