Gazete Manşetleri

'Kafana Sıkan Çeviğin Ellerinden Öperim' Diyen Polis...

Berkin Elvan'ın katilini öven polisin davası başladı

Berkin Elvan'ın cenazesinin kaldırıldığı gün Facebook hesabından, 'Kafana sıkan çeviğin ellerinden öperim' paylaşımında bulunan polis memuru Ufuk Ç., hakkında, "Suçu ve suçluyu övme suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya başlandı.

Mağdur sıfatıyla davaya katılan Berkin Elvan babası Sami Elvan, “Bu yazıları yazan sanık polis memurudur. Bu şekilde yazılar yazdıysa en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Ailenin avukatı Şerif Özgür Urfa ise , “Sanık, 14 yaşında bir çocuğun öldürülmesinden keyif alan patolojik bir vakadır” dedi.

İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına sanık polis memuru Ufuk Ç., katılmazken, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan ile 21 avukatı katıldı.

Berkin Elvan'ın cenazesinin kaldırıldığı gün sanık polis memuru Ufuk Ç.'nin, Facebook hesabında yaptığı paylaşımı fark ederek şikayetçi olup davanın açılmasını sağlayan Elif Zelal Şeker, Selin Aksoy ve Özge İnce de "Müşteki" sıfatıyla duruşmada hazır bulundular.

'GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK SUÇUNDAN DA DAVA AÇILSIN'

Müştekilerden Selin Aksoy, Berkin Elvan'ın manevi ablası olduğunu belirterek, “Ölümünden sonra Facebook hesabı üzerinden dosyada ve bizim şikayet dilekçemizde belirttiğimiz gibi yazılar yazdığını gördük.

Bunun üzerine şikayet dilekçesi verdik. Ve biz polis memuru hakkında görevi kötüye kullanmaktan ve diğer suçlardan da şikayetçi olduk. Ancak bu suçlardan dava açılmamıştır. Bu suçlardan da dava açılması gerekmektedir. Şikayetimiz devam etmekte ve katılma talebinde bulunuyorumö dedi.

Müşteki Özge İnce, mesleği gereği ve kamu barışına karşı işlenen suçtan dolayı sanık polis memurundan şikayetçi olduğunu belirterek, "Şikayet dilekçemizde belirttiğimiz diğer suçlardan da yargılanmalıdır" dedi.