Ünlüler

Kara Melek oyuncularına ne oldu?

90'lı yılların jeneriğiyle, senaryosuyla ve şüphesiz dev oyuncu kadrosuyla unutulmaz ekran efsanelerinden biri de Kara Melek'ti. Sanem Çelik'i Türkiye gündemine bomba gibi düşüren sevilen dizi tam 4 sezon boyunca izleyicileri ekranların başına kilitlemişti.

Aşk, entrika ve ikili ilişkiler üzerine kurulu senaryosuyla sürükleyici olmayı her sezonunda başaran Kara Melek, yayınlanan 110 bölümünde birbirinden ünlü pek çok ismi karşımıza getirmişti. Hem döneminin meşhur oyuncularını hem de tecrübesiz isimlerini bir araya toplayan Kara Melek'in kadrosundan günümüzün çok büyük yıldızları çıkmıştı. İşte Kara Melek dizisinin unutulmaz 21 karakteri!

Sanem Çelik (Yasemin Saylan / Funda / Mehtap) Kariyerine Kara Melek dizisi ile 1996 yılında başlayan Sanem Çelik, o dönem olduğu kadar bir daha asla göz önünde olamadı ama adını Türkiye'ye ezberletmeyi başardı. Sol yıllarda Behzat Ç. Ankara Yanıyor adlı sinema filminde ve İnadına Yaşamak adlı dizide oynayan Sanem Çelik, 2014 yılında herhangi bir projede yer almadı. 2004 yılında rol aldığı Aliye adlı dizi, Sanem Çelik'in bir başka adıyla özdeşleşmiş yapım olarak oyuncunun geçmişinde önemli bir yer tutuyor.

Ece Uslu (Şule): İlk oyunculuk deneyimini 1989'da yaşayan Ece Uslu, sayısız sinema ve televizyon projesinde yer almış olsa da Kara Melek dizisinde rol alana kadar çok fazla göz önünde olan bir isim değildi. Ancak Kara Melek dizisindeki 4 yıllık performansından sonra Ece Uslu, ekranların en çok aranan yüzlerinden biri olmuştu.

Kara Melek'ten sonra Fırat ve Zerda adlı dizilerle adını ezberleten Ece Uslu sinema filmlerinde de performansını sergilemeye devam etti. Ece Uslu 2013 yılından bu yana Karagül adlı dizide kesintisiz 3 sezonluk bir performans sergiliyor.

Mustafa Alabora (Nahit Saylan) Seslendirme ve oyunculuk alanında Türkiye'nin en tecrübeli isimleri arasında yer alan Alabora, 1996 yılında rol almaya başladığı Kara Melek'te canlandırdığı Nahit Saylan karakteriyle akıllara kazındı. Ekranlarda bir daha aynı popülerdiği ancak 2005'te rol aldığı Yanık Koza dizisindeki Asaf Çelebi rolüyle yakalayabilen Mustafa Alabora, şu sıralarda Poyraz Karayel dizisinde Ünsal Özbakan karakterine hayat veriyor.

Ziya Kürküt (Murat Sökmen) Seslendirme ve oyunculukta büyük bir geçmişe sahip olan Kürküt, Murat Sökmen karakteriyle Kara Melek dizisinde 4 sezonluk performansıyla akıllara kazınmış bir başka isim. Kürküt son yıllarda kariyerini seslendirme üzerine odaklı olarak sürdürüyor ve çok büyük yapımlarda önemli karakterlerin sesi olarak karşımıza çıkıyor.

Aliye Uzunatağan (Saliha Sökmen) Türk sinemasının tecrübeli isimlerinden olan Uzunatağan, Kara Melek'teki 3 sezonluk performansından sonra pek çok dizi ve filmde yer almaya devam etti bunlar arasında en çok Unutulmaz adlı dizideki Türkan rolüyle hafızalarda kaldı. Tecrübeli oyuncu şu sıralarda Ruhumun Aynası adlı dizide İnci karakterini canlandırıyor.

Toprak Sergen (Engin) Bir dönemin en çok aranan ekran yüzlerinden olan Toprak Sergen, Kara Melek dizisindeki 2 sezonluk performansıyla hafızalarımızda yer alır. 1999'da Aşkın Dağlarda Gezer'de bir kez daha göz önüne gelen Toprak Sergen, en son 2011'de rol aldığı Sen Kimsin adlı sinema filminden bu yana herhangi bir proje içerisinde yer almadı.

Sevtap Çapan (Esin Saylan) Kariyerine Çiçek Taksi dizisiyle başladıktan sonra Kara Melek'te 4 sezon boyunca Esin karakterini canlandıran Sevtap Çapan, en son 2008'de Türk Usülü adlı sinema filminde Naciye rolünü üstlendi.

Zehra Alptürk (Nazmiye) Türk sinemasında 80'li yıllarda yüzünü göstermeye başlayan bir isim olan Alptürk, en çok Kara Melek'te 4 sezon boyunca canlandırdığı Nazmiye rolüyle özdeşleşmiştir. Bu diziden sonra rol aldığı yapımlar arasında en çok 2007 tarihli Parmaklıklar Ardında ile anılan Alptürk son yıllarda herhangi bir projede yer almadı.

Memet Ali Alabora (Hakan) Kariyerine babasıyla birlikte rol aldığı Kara Melek dizisi ile başlayan Mehmet Ali Alabora, hayat verdiği Hakan karakteriyle projede 4 yıl boyunca yer aldıktan sonra yükselen bir kariyere imza attı. Özdeşleştiği "Memoli" karakterine hayat veridği Yılan Hikayesi ile 3 sezon boyunca ekranlara damga vuran Alabora, sonrasında özellikle sinema filmlerinde rol aldı. Hababam Sınıfı ve Maskeli Beşler gibi seri filmlerde yüzünü gösteren Alabora en son 2013'te Galip Derviş dizisinde konuk oyuncu oldu.

Eda Özel (Mine) Süper Baba ve Kaldırım Çiçeği ile kariyerine başlayan Eda Özel, bir zamanların en beğenilen kadın oyuncularındandı. Kara Melek'te 3 sezon yer alan Özel sonrasında; Baba Evi ve Sıdıka gibi yapımlarda yer aldı. Geçtiğimiz yıl Kaçak dizisinde 2 sezon rol alan Özel, şu sıralarda Beyaz Karanfil adlı dizide yüzünü gösteriyor.

Ege Aydan (Mithat) Türkiye'nin en tecrübeli oyuncuları arasında olan Aydan, 1974 yılında Kaynanalar ile başladığı oyunculuk macerasında Kara Melek'in son iki sezonunda Mithat karakteriyle yer almıştı. Sonrasında Baba Evi, Asmalı Konak, Binbir Gece, Yaprak Dökümü, Kavak Yelleri, Behzat Ç. gibi Türkiye'nin en çok izlenen dizilerinde yer alan Aydan aynı zamanda pek çok sinema filminde de performansını gösterdi. Aydan en son 2014 yılında Kaçak Gelinler dizisinin kadrosunda yer aldı.

Şenay Gürler (Nesrin) 1992'de seslendirme performansıyla kariyerine başlayan Gürler, Kaygısızlar dizisindeki Cazibe karakteriyle birlikte ekranların "seksi kadın"larının başında gelen isimlerinden biri oldu. Kara Melek'in son iki sezonunda yer alan Gürler sonrasında Çılgın Bediş, Delikanlı ve Tatlı Hayat gibi yapımlarda yer aldı. Ancak Gürler'i bir fenomen karakter haline getiren rolü 2004'te Avrupa Yakası dizisinde karşımıza çıktı. 6 sezon süren bu dizide Fatoş karakteriyle özdeşleşen Gürler, kariyerinin çoğu döneminde seslendirme yapmayı sürdürdü. 2010'da Küçük Sırlar, 2011'de Hayat Devam Ediyor ve 2014'te Kaçak Gelinler adlı dizilerde karşımıza çıkan Gürler, son olarak Mahsun Kırmızıgül'ün 2014 yapımı Mucize adlı filminde rol aldı.

Yağmur Kaşifoğlu (Sumru) Kara Melek'in son iki sezonunda yüzünü gösteren Kaşifoğlu, sonrasında ekranların en güzel yüzlerinden biri olarak kariyerine devam etti. Baba Evi, Yılan Hikayesi, Ezo Gelin ve Eşref Saati gibi yapımlarda yer alan Kaşifoğlu en son 2014'te Birleşen Gönüller adlı sinema filminde rol aldı.

Görkem Yeltan (Ayşe Sökmen) Süper Baba dizisiyle kariyerine başlayan Yeltan, Kara Melek'in tüm sezonlarında Ayşe karakterine hayat verdi ve sonrasında Ruhsar dizisinde oynadı. Yılan Hikayesi'nde 2 sezonluk bir tecrübe yaşayan Yeltan, pek çok sinema ve televizyon prokesinde yer aldı ve en son 2014'te Seni seviyorum Adamım adlı filmde oynadı.

Sema Öztürk (Nermin) Mahallenin Muhtarları ile kariyerine başlayan Öztürk, 2. sezondan itibaren Kara Melek'te Nermin karakteriyle karşımıza çıktı. Sonrasında Ruhsar, Kurtlar Vadisi Pusu gibi yapımlarda yüzünü gösteren Öztürk, en son 2013'te Karadayı dizisinde Süeda karakteriyle ekranlarda yer aldı.

Yeşim Alıç (Ebru) Adını Kara Melek'in Ebru'su olarak duyuran Yeşim Alıç, bu projeden sonra pek çok projede yer aldı. Bunlar arasında en çok 2013-2014 döneminde oynadığı Aşkın Bedeli dizisiyle hafızalarda kaldı. Alıç en son Kod Adı KOZ'da yüzünü gösterdi.

Yeşim Koçak (Gül) 4 sezonluk Kara Melek performansıyla kariyerine başlayan Koçak, Alacakaranlık ve Kampüsistan gibi yapımlarla oyunculuğa devam etti. Koçak en son 2013'te Çalıkışı dizisinde yüzünü gösterdi.

Berrin Politi (Yasemin Yaman) Kara Melek'te Yasemin karakteriyle çok beğenilen Politi, bu projeden sonra başka bir oyunculuk deneyimi yaşamadı.

Halit Ergenç (Kürşat) Gülşen Abi ve Gurbetçiler gibi dizilerle kariyerine başlayan Ergenç, şöhreti 4 sezon boyunca Kara Melek'te canlandırdığı Kürşat karakteriyle kazandı ve sonrasında dizilerin aranan erkek oyuncsu olarak sayısız projede yer aldı. Onu hafızalara kazıyan yapımlar ise şüphesiz; Zerda, Binbir Gece ve Muhteşem Yüzyıl oldu.

Tuba Ünsal (Funda) 1992'de ilk deneyimini Mahallenin Muhtarları ile yaşayan Ünsal, ilk uzun soluklu oyunculuğunu ise Kara Melek'in 3. sezonunda 1998 yılında Funda karakteriyle sergiledi. Ünsal sonrasında pek çok dizi, sinema ve reklam filmiyle kariyerine devam etti ve en son Ruhumun Aynası adlı dizide Elçin karakteriyle 2014 yılında ekranlarda yer aldı.