Yaşam

Muhakkak bilmeniz gereken gerçekler! Hz.Mehdi'yi nasıl tanırız?

Muhakkak bilmeniz gereken gerçekler!

1. Hz. Mehdi, ahir zamanda gönderileceği Peygamber Efendimiz (sav) tarafından müjdelenmiş, Müslümanları zulüm ve sıkıntı ortamından kurtaracak, yeryüzündeki fitneleri ortadan kaldıracak, tüm dünyaya barış, adalet, bolluk, huzur, mutluluk ve refah getirecek kutlu bir şahıstır. Fiziki özellikleri nelerdir?

2. Peygamberimiz (sav)`den aktarılan sahih rivayetlere göre Hz. Mehdi, Hz. İsa ile buluşacak, Allah`ın izniyle yegane hak din olan İslam ahlakının yeryüzüne hakim olmasına vesile olacaktır.

3. Peygamber Efendimiz (sav)`in hadislerinde kıyamete yakın bir zamanda yaşanacak olan ahir zaman hakkında çok detaylı bilgiler ve işaretler yer almaktadır.

4. Peygamberimiz (sav)`in verdiği bilgilere göre, bu dönemde birbiri ardınca pek çok önemli olay gerçekleşecektir.

5. Ahir zamanın ilk devresinde dünyada büyük bir bozulma ve karmaşa hüküm sürecek, ikinci aşamada ise gerçek din ahlakının yaşanmasıyla birlikte yeryüzünde barış ve huzur hakim olacaktır.

6. Hz. Mehdi`nin çeşitli özellikleri Peygamber Efendimiz`in hadislerinde şöyle bildirilmiştir:

7. `Ehl-i beytimden ismi ismime mutabık olan bir kişi Arablara malik oluncaya kadar dünya sona ermeyecektir.` (Sünen-i Tırmizi Tercemesi, Hadis No: 2331, Mütercim: Osman Zeki Mollamahmutoğlu, Yunus Emre Yayınları, c. 4, s. 91)

8. `Mehdi ben(im neslim) dendir. O açık alınlı ve ince burunludur. Dünyayı zulümle dolduğu gibi adaletle dolduracak ve yedi sene hüküm sürecektir.` (Ahmed, b. Hanbel II-291, III-17) (Süneni Ebu Davud Terceme ve şerhi cilt. 14, Şamil yayıncılık, K. el-Mehdi (35), s. 404)

9. Sizden ona kim yetişirse, kar üzerinde sürünerek dahi olsa ona gelsin. Ona katılsın. Zira o, Mehdi`dir.

10. Kıyamet alametleri göz önünde bulunduğunda Hz. Mehdi’nin gelmesinin çok yakın olduğu tahmin edilmektedir.

11. Hatta, günümüz din bilginleri Mehdi’nin 1980’li yıllarda çıkmış olduğu, ancak henüz insanların onu tanımadığı yönünde söylemleri bulunmaktadır.

12. HZ. MEHDİ’NİN ÖZELLİKLERİ

13. Mehdi mutlaka çıkacaktır.

14. Efendimiz şöyle buyurmaktadır: Eğer dünyadan bir gün bile kalsa, Allah, O (Hz. Mehdi) idareyi ele alıncaya kadar o günü uzatırdı.

15. Hz. Mehdi Peygamberimiz’in soyundandır.

16. Hz. Peygamber şöyle buyurmaktadır: Mehdi, kızım Fatıma `nın neslindendir.

17. Allah Hz. Mehdi’yi bir gecede ıslah edecektir.

18. El-Mehdi, bizden, Ehl-i Beyttendir. Allah onu bir gecede ıslah eder (yani tevbesini kabul eder veya feyizler ve hikmetlerle donatır).

19. İslam alimleri bu hadisi şu şekilde açıklamışlardır:

20. ...Bir gecede Mehdi`nin ıslah edilmesi sözü ise Cenab-ı Hakkın kendisine kutup mertebesinin verilmesine işarettir. Bu dereceyi çalışmakla, uğraşmakla kazanamaz. Yüce Mevla`nın Kur`an-ı Kerim`de belirttiği gibi Hz. Peygamber (sav)`e verilen bu lütuf, Hz. Mehdi`ye de verilmiştir.

21. Hz. Mehdi insanlar tarafından çok sevilecektir.

23. Her yerde Hz. Mehdi’den bahsedilecek.

24. Hadislerde, Hz. Mehdi`nin döneminde onun adından çokça bahsedileceği ifade edilmektedir. Bu da, Hz. Mehdi`nin isminin dünyanın dört bir yanına ulaşacağını göstermektedir:

25. Semadan bir münadi, `Hak Al-i Muhammed`edir` şeklinde bağırdığı zaman, Mehdi zuhur eder. Herkes sadece ondan konuşur, onun sevgisini içer ve ondan başka bir şeyden bahsetmezler.

26. Kendisi istemediği halde insanlar Hz. Mehdi’ye biat edecekler.

27. Hilafet, Mehdi`ye evinde otururken gelecektir.

28. Hz. İsa Mehdi’nin arkasında namaz kılacaktır.

29. Hz. Mehdi müminlerle beraber Beytül Makdis`de sabah namazı kılarken, o sırada nüzul eden Hz. İsa`yı takdim edecek ve Hz. İsa ellerini onun omuzuna koyarak, `Namazın kaameti senin için getirildi, bu yüzden sen kıldır` diyecek ve nihayet Hz. Mehdi, Hz. İsa ve müminlere imam olarak namazı kıldıracaktır.

30. Hz. Mehdi`nin bayrağı, Peygamberimiz (sav)`in sancağıdır:

31. Peygamber (sav)`in softan bayrağı ile çıkacaktır. O bayrak dört köşeli olup dikişsizdir ve rengi siyahtır. Onda bir hicr (hale) bulunur. O Resullah (sav)`in vefatından beri açılmamış olup Mehdi çıkınca açılacaktır.

32. Hz. Mehdi, Zülkarneyn ve Hz. Süleyman gibi tüm dünyaya hakim olacaktır.

33. Rivayetlerde, Hz. Mehdi`nin özelliklerinin ve çıkış alametlerinin peygamberlere indirilen kitaplarda bulunduğu bildirilmektedir. Bu da, İncil, Tevrat ve Zebur`da Hz. Mehdi`ye dair bilgilerin yer aldığı anlamına gelmektedir.

34. Melekler Hz. Mehdi’ye yardımcı olacaklardır.

35. Onun kumandanları insanların en hayırlılarıdır. Onun yardımcıları Yemen ve Şam ehlinden olacaktır. Önlerinde Cebrail, arkalarında Mikail bulunacaktır. Yeryüzü emniyetle dolacak ve hatta birkaç kadın, yanlarında hiç erkek olmaksızın rahatlıkla hacca gideceklerdir.

36. Allah onu 3 bin melekle destekleyecektir.

37. Ashab-ı Kehf, Mehdi`nin yardımcıları olacaktır.

38. Bazı insanlar Hz. Mehdi’nin çıkışına ortam hazırlayacaklardır.

39. Doğu tarafından birtakım insanlar çıkıp, Hz. Mehdi`nin saltanatını hazırlayacaklardır.

40. Hz. Mehdi işleri çok hızlı halledecektir.

41. Bu durum 7 yıl devam edecektir. Ancak onun her senesi, sizin 20 senenize bedel olacaktır.