Sağlık

Sizi Gripten Koruyacak Mutfağınızdaki 5 Besin

Soğuk algınlığı ve grip sezonu açıldı diyebiliriz. Bu dönemlerde bağışıklığınızı arttıracak besinler hayatınızda daha fazla yer edinmeli. Zencefilli çaylar, açai tohumu derken bu besinler sürekli elinizin altında olmayabilir. Buzdolabınızda sürekli olan süper besinlerin de bağışıklığımızı arttırdığını unutmamalıyız. İşte her zaman elimizin altında olup bağışıklığımızı arttıran besinler: Sizi Gripten Koruyacak Mutfağınızdaki 5 Besin;

1-Karnabahar: Sizi gripten korumak için antioksidan ve glutatyon adında iki büyük oyuncusu var diyebiliriz. Eğer artık grip olduysanız ve bu yazıyı okumakta yine geç kalmadınız. Grip ile uyandığınız bir sabah güne karnabahar çiğneyerek başlayabilirsiniz. Pul biber ve haşlanmış karnabaharı zeytinyağ ve yoğurtla harmanlayarak tüketmek size mükemmel bir öğün yaratacaktır.

2-Yaban mersini: Oregon State Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, D vitamini ile kombine edildiğinde, vücudunuzdan hastalıkları defetmek için mükemmel bir ikili oluşturduğunu söylemekte. Ayrıca yaban mersini yaşlanma belirtileri mücadele eden anti-againg bir besindir.

3-Brokoli: Karnabahar gibi alçakgönüllü bir besin olan brokoli gerçekten hastalıktan sizi kurtulmanızı hızlandıracak bir besin! Antioksidanlar ve glutatyon içeriği yüksektir. Ayrıca çiğ tüketilmesi halinde C vitamininden maksimum yarar sağlayabilirsiniz.

4-Yumurta sarısı: Yumurta beyazı protein içeriği yüzünden sık sık omletlerimizin sağlık sahnesinde yer alıyor. Ancak bağışıklık sisteminizin zayıfladığı bu dönemlerde omletinizin içine yumurta sarısı da eklemeyi unutmamalısınız. Çünkü yumurta sarısı sağlıklı bir bağışıklık sistemi için önemli olan çinko ve selenyum gibi minerallerle doludur.

5-Yeşil bezelye: Yazdan buzdolabına koyduğunuz bezelyeleri tüketmek için kara kışın gelmesini beklemeyin. Bezelyelerinizi tüketmenin tam zamanı! Aslında enfeksiyonları defetmek için vücudunuza yardımcı olacak vitaminleri içeriyor. Yeşil bezelye, A ve C vitamini, folat ve lif için iyi bir kaynaktır. C vitamini ve lif, bağırsaklarınızı korumaya yardımcı olur.