Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesinde 13 yaşındaki bir ilkokul öğrencisi küçük yavrucağın Cumhurbaşkanı'na hakaretten başına gelmeyen kalmadı. Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığa ifadeye çağırılan 13 yaşındaki ilkokul öğrencisi savcıya ifade verdi. Minik çocuk ifade verirken tir tir titredi. Öğrenci ifade verdikten sonra Balıkesir Devlet Hastanesi Psikiyatrisi Servisi'nden rapor isteyerek özgür bırakıldı. 13 yaşındaki zavallı bir çocuk oan U.R.E, Facebook hesabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle savcıya ifade verdi. 7. sınıf öğrencisi U.R.E. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Savcılık ilk olarak küçük çocuğun babasını aradı ve oğunun Facebook üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretler yağdırdığını bu yüzden ifade vermesi gerektiğini söyledi. Telaşlanan baba polisler ile birlikte çocuğunu okuldan aldıktan sonra dodoğru Ayvalık Devlet Hastanesi’nin yolunu tuttu. Psikiyatri Polikliniği’nden U.R.E. için bir rapor alındı. Savcılıkta uzmanlar gözetiminde U.R.E.’nin ifadesine başvuruldu. Savcı, Balıkesir Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Servisi’nden rapor isteyerek öğrenciyi serbest bıraktı. Savcılığın dava açıp açmayacağı buradan verilecek olan rapor doğrultusunda belirleneceği öğrenilen bilgiler arasında..


13 yaşındaki minik evladı gözaltına alınıp sorgulanan baba şu açıklamalarda bulundu: "Cumhurbaşkanına hakaret içerdiği ileri sürülen paylaşım 2014 yılının mayıs ayının 5’inde yapılmış. Bu paylaşım, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü birimlerince tespit edilmiş, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunulmuş. Bu yüzden oğlum ifade verdi. Ne yazdığını, ne paylaştığını ben de görmedim. Savcılarımız ve emniyet böyle incir çekirdeğini doldurmayacak işlerle uğraşacağına, ülkeyi bölünmenin eşiğine getirenlerle, ayakkabı kutularıyla kasalarla memleketi soyanlarla uğraşsın"


Baba çocuğunun arkadaşlarının gözü önünde suçlu duruma düştüğüne çok sinirlenen baba 'Her şey bitti, sıra çocukça yapılmış bir paylaşımın hesabının sorulmasına mı geldi?' diye sitemkar konuşmalar yaptı. Efkarlı baba daha sonra '13 yaşındaki bir çocuğu sınıfından çıkarıp, polis ekipleriyle birlikte savcılığa götürmek, çocuğun psikolojisinde ne tahribat yapar? Yetkililerimiz bunu bilmiyor mu? Bu yüzyılda bizim ülkemizin ayıbıdır" şeklinde konuşarak sözlerini sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim