Gezi oları esnasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert davasının bugün görülen duruşması olaylı başladı. Oğlunun ölmeden evvelki görüntülerini izleyen anne Hatice Cömert, mahkeme esnasında rahatsızlandı. Fenalık geçirip bayılan acılı anneye 112 sağlık ekibi müdahale etti.

Gezi eylemleri sırasında Hatay’da hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in ölümüyle alakalı davanın görülmesine Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkeme başkanı, önceki davalarda salon içinden çekilmiş birçok fotoğrafın medyada yer aldığını söyleyerek, davayı izleyenlerin ve avukatların bilgisayarlarını ve cep telefonlarını kapatmalarını istedi. Cömert’in avukatları bu durumun adil yargılama ilkesine aykırı olduğunu söyledi. Bunun üzerine 5 avukat mahkeme salonunu terk etti.
Olayın şüphelisi A.K.’nin sorgusuna, SEGBİS sistemi ile devam edildi. A.K., olayın meydana geldiği gün 30-35 civarında gaz atışı yapıldığını, müdürlerinin talimatı ile hareket ettiğini, ara sokaklara gaz atmadığını söyledi.

Cömert’in avukatları ise dava dosyasında bulunan akrep, TOMA ve MOBESE görüntülerinin izlenmesini istedi. Şüpheli A.K.’nin de içinde bulunduğu aracın görüntüleri izlendiği sırada, anne Hatice Cömert kayıtlara düşen, ’Abdo Can’ seslerini duyarak fenalık geçirdi.
Mahkeme başkanı davaya ara verirken, anne Cömert ambulansla hastaneye sevk edildi. Alman televizyonu ADR TV ve Uluslararası Af Örgütü temsilcilerinin de takip ettiği davanın görülmesine öğleden sonra devam edilecek.
Editör: TE Bilişim