Adana Havalimanı'ndan sabah saatlerinde İstanbul'a gidecek uçağa yolcuların alınmasının ardından bir kişi telefonla bomba ihbarında bulundu. İstanbul - Adana seferine hazırlanan THY' ye ait uçak, kalkacağı sırada, tüm yolcuları gerginleştirecek bir bomba ihbarı aldı. Kalkmadan Alınan bu bomba ihbarı ile harekete geçen THY, polis ve itfaiyeler eşliğinde uçakta arama yaptı. Ancak trajikomik vuku, ihbarın asılsız olduğu idi. Uçağa yetişmek için asılsız ihbar veren asker ise gözlem altında tutuluyor. 

Alınan bilgiye göre, Türk Hava Yolları’nın (THY) saat 11.10’da Adana’dan İstanbul’a gitmek için pist başı yapan uçağı, bomba ihbarı üzerine durduruldu. Yolcular uçaktan tahliye edildi. Olay yerine itfaiye, ambulans, polis ve bomba imha uzmanı ekipler yönlendirildi. Uçakta arama başlatan polis ekipleri patlayıcı olup olmadığını tespit edemedi.

Bu arada, Adana Havalimanı’na gelen ve bomba ihbarını yaptığı belirlenen Ergün E. (21) gözaltına alındı. Ergün E.’nin Bitlis’te vatani görevini yaptığı, izinli olarak geldiği memleketinde uçağa yetişmek için ihbarda bulunduğunu itiraf ettiği öğrenildi.

Uçak bir saat gecikmeli de olsa İstanbul' a doğru yoluna çıktı.
Editör: TE Bilişim