AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD-SEN) Genel Başkanı Ayhan Çelik ve Genel Başkan Yardımcısı Doğan Sarıçayır, çalışanların sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.
Merkezi Muş’ta bulunan AFAD-SEN, üyelerinin özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. AFAD çalışanlarının yaşadığı mağduriyetleri rapor haline getiren AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik ve Genel Başkan Yardımcısı Doğan Sarıçayır, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile görüşerek, hazırladıkları raporu sundu.
Görüşmelerin ardından bir açıklama yapan AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, AFAD taşra il müdürlüklerinin 17 Şubat 2014 tarihinde Başbakanlığa bağlanmasıyla maddi sıkıntı ve mağduriyet yaşandığını belirtti. Bunların başında yerel yönetimlerdeyken alınan sosyal denge tazminatı ve yemek bedelinin geldiğini ifade eden Ayhan Çelik, "Türkiye’deki tüm AFAD çalışanlarını kapsayacak şekilde AFAD tazminatı verilmesi, sağlık çalışanları ve milli eğitim çalışanları için çıkarılması düşünülen fiili hizmet zammı kapsamına AFAD çalışanlarının da dahil edilmesi, AFAD bünyesinde çalışan Türkiye’deki tüm enformasyon memurlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki enformasyon memurları gibi teknik kadroya alınması gerekmektedir" dedi.
Talepleriyle ilgili rapor hazırladıklarını vurgulayan Çelik, "Sıkıntılarla ilgili hazırlanan kanun tasarısı meclise sunulacak. Biz öncesinde sıkıntılarla ilgili AK Parti, CHP ve MHP’lilerle görüşerek kendilerini bilgilendirdik. Tek gayemiz çalışanların daha refah bir düzeye ulaşması ve ortadaki adaletsizliğin kalkmasıdır" diye konuştu.
Kaynak: iha