MUĞLA’nın Fethiye ilçesinde, ayrılmak istediği erkek arkadaşı Gökhan A. tarafından av tüfeğiyle yaralanan Ayşe Kocaoğlu kolunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. 24 yaşındaki genç kadının kolundaki iltihap yayılıyor. 2 aylık hamile olan Kocaoğlu’na doktorlar, etkili tedavi uygulayamıyor.
Ayşe Kocaoğlu’na, kürtaj olabilmesi için bebeğin babası Gökhan A.’nın izninin olması gerektiği söylendi. Genç kadının kolunun tedavisi hem kendisini yaralayan hem de annesini öldüren Gökhan A’nın iznine bağlı. Sağlık Bakanlığı basında yer alan haberler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesinde Tıbbi Konsey toplanmış ve hastanın sağlık durumu nedeniyle gebeliğin sonlandırılmasına karar vermiştir” denildi.

İLTİHAP YAYILDI

Geçen 8 Şubat’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre Gökhan A., kendisinden ayrılmak isteyen Ayşe Kocaoğlu ve annesi Şule Kocaoğlu ile tartıştı. Daha önce de ayrılmaya karar verip evi terk eden sevgilisini ikna eden Gökhan A., bu kez genç kadını kararından vazgeçiremeyince dehşet saçtı. Av tüfeğini ateşleyen Gökhan A., Ayşe Kocaoğlu’nu sol omuzundan, kaçmaya çalışan Şule Kocaoğlu’nu da sırtından vurdu. Gökhan A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Anne Şule Kocaoğlu, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Ayşe Kocaoğlu’na, karnında bebeği olduğu için enfeksiyona karşı ilaç verilemediği ileri sürüldü. Kolundaki iltihap yayılan talihsiz kadın sol kolunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Bebeğini aldırmak isteyen Ayşe Kocaoğlu’na, hastane yetkilileri bebeğin babasının izninin olması gerektiğini söyledi. Annesinin ölümünden henüz habersiz olan Ayşe Kocaoğlu ise kolunu kaybetmek istemediğini aktardı.  
Editör: TE Bilişim