Haziran ayında ülke genelinde yapılacak seçimlere Ahmet Nesin,HDP'den Antalya Milletvekilliğine aday oldu.Partinin kuruluş aşamasında da ekipte yer aldığını belirten Nesin,“Hatta çok enteresandır, Ankara'da partiye üye olurken 'Antalya Konyaaltı' diye üye oldum. Üyeliği, daha sonra buraya gönderdiler" dedi.HDP'nin mecliste yer almasının önemli olduğunu vurgulayan Nesin,resmi aday adaylık başvurusunu partide sürecin başlayacağı pazartesi günü yapacağını söyledi.

Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı oy oranlarından yola çıkarak böyle bir karar aldıklarını dile getiren Ahmet Nesin,“Antalya'da 1 olur, 2'nci milletvekilini zorlayacağımızı düşünüyorum.Bütün Türkiye barış istiyor. Barış sürecinde mecliste ciddi bir çoğunlukla olmak zorundayız. Bu hem Kürtler hem de sosyalistler açısından ciddi bir mesele. Barış sürecine geçilmediği sürece Türkiye'de hiçbir şeyin çözülemeyeceğine inanıyoruz"şeklinde konuştu.

1999 yılında ÖDP'den aday adaylığı sürecinde yaşadıklarını anlatan 58 yaşındaki Nesin, “Bu işin profesyoneli olmadığımızdan son anda adli sicilden döndük. 2'nci bölgeden 8'inci sıradan adaydım ama olmadı. Yer alsam kazanacaktım zaten" diye konuştu. Antalya'da HDP listelerinde kendisi için sıra sorunu olmadığını söyleyen Nesin, “Kimin seçileceğine hep beraber karar vereceğiz. Liste başı, ortası, sonu gibi bir şey bizim partide yok. Kulis de yok" diye konuştu. Nesin, aday adaylık için yatırması gereken 2 bin TL için “Aday olmasam da parti seçime katılıyor, para lazım. Bize devlet para vermiyor. Afiş bastırarak zaten harcayacağımız parayı şimdi böyle vereceğiz" diye ifade etti. 
Editör: TE Bilişim