Gölcük İlçesi Yazlık Mevkiinde bulunan Kadırga Tesislerinde yapılan AK Parti İlçe Danışma Meclisi Toplantısına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Partili Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceylan ile partililer ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Türkiye'yi güvenli bir liman olarak gören sığınmacılara 8 milyar dolardan fazla para harcandığını söyleyen Bakan Işık, "Bugün 8 milyar dolardan daha fazla parayı Türkiye'ye sığınan, Türkiye'yi güvenli bir liman olarak gören, Türkiye'yi başları sıkıştığı zaman gidecekleri yer olarak gören Suriye'den, Kuzey Irak'tan gelen mülteci kardeşlerimizin, muhacır kardeşlerimizin barınması, eğitimi ve gıdası için harcadık. Daha önce hatırlarsanız Türkiye 2003 yılında 1 milyar dolara ihtiyaç duyan bir ülkeydi. 1 milyar dolar için IMF'nin her dediğini kabul etmek durumunda onunla karşı karşıya kalan bir ülkeydi" dedi. 

Konuşmasında Antalya'da yapılan G-20 zirvesini değerlendiren ve terör tehdidinin en üst noktada olduğu dönemde başaralı bir şekilde organizasyon gerçekleştirildiğini söyleyen Bakan Işık, "G-20 zirvesinde sayın Cumhurbaşkanımız ve ev sahipliğini gördünüz. Hepimizin göğsünü kabartan, gururlandıran tabloyu hepberaber yaşadık. İnanın orada Türkiye'nin bu kadar güçlü bir organizasyon kabiliyetini bütün dünyanın görmüş olması kendini bu topraklara ait hisseden herkesi gururlandırdı. Kusursuz bir organizasyonla bütün Dünya'ya Türkiye'nin hangi noktaya geldiğini göstermiş oldu. Terör tehdidinin en üst noktada olduğu bir dönemde Allah'a hamdolsun en küçük bir problem olmadan ve terör örgütünün hedefinde olan bütün liderler biliyorsunuz Antalya'daydı. Allah'a hamdolsun hem organizasyon, hem güvenlik hem de içerik açısından belki bugüne kadar yapılan en kritik G-20 zirvesini yaptık.BuTürkiye'nin artık 1 Kasım seçimleriyle ilgili yeni ufuklara yelken açtığının en güzel göstergesi" dedi.
Editör: TE Bilişim