"KOCASI KRAVATLA ASTI" İDDİASI!..

Bahar ERKAN/Habertempo

İddialara göre 23.10.2010 tarihinde eşiyle arasında çıkan tartışma sonucu kocası Serpil G’nin boğazını sıkarak onun ölümüne sebebiyet vermek istemiş. Ailenin iddialarına göre koca olayın şokuyla birlikte panik halinde eşinin öldüğünü düşünerek intihar süsü yaratmak için kadını çamaşır askısına kravatla asmış olduğu yönünde. Aileye göre Serdar G. evi terk edip belli bir zaman sonra tekrar eve geldiğinde feryat ederek konu komşuyu etrafına toplayarak olayın intihar olduğunu ispatlamak. Aile Serdar G’nin Serpil G. yi herkesin gözü önünde kucaklayıp evlerinin yakınındaki hastane yerine neden 15-20 dakikada ulaşabilecekleri bir hastaneye götürdüğünü soruyor. 

Öldü diye düşündükleri Serpil G. hastanenin müdehalesi sonucu felçli olarak kurtarılmış. Kızlarının uzun süren tedaviler sonucu (4. ayın sonunda) yavaş yavaş iyileşme belirtisi gösterdiğini anlatan aile Serpil G.nin eşi ve eşinin ailesinin ziyaret ettiği bir gün kızlarının sinir krizi geçirmesi aileyi şüphelendirmiş.Başlangıçta hiç şüphe duymadıkları Serdar G.’nin kızlarının iyileşme sürecindeki tavır ve tutumlarının ve o kriz anının hukuki süreç için başlangıç olduğunu belirtti.

BABA RIZA SAYAN:

"MİNAREYİ ÇALAN KILIFINI UYDURURMUŞ!"

Baba Rıza Sayan ‘biz ordu da yaşıyorduk, haberi aldığımızda hemen istanbula geldik. Kızım evliliğinde sorunların olduğunu bizimle paylamadı hiç. Bu yüzden biz ilk başta eşinden hiç şüphelenmedik. Bize kendisini kravatla çamaşır askılığına asarak intihar etti dediler. Kızım 4 ay sonra yoğun bakımda iyileşmeye başladığında eşi ve ailesinin panik içindeki davranışlarından şüphelenmeye başladık. Kızım iyileşme sürecine girdiği 4. ayında kızımı ziyaret ettikleri bir gün kızım sinir krizi geçirmiş. Hastane de neden kriz geçirdiğini sorduğumuzda kimse bize bir şey söylemedi. Daha sonra konuyu araştırmaya başladık. Bize kızımın kendisini asmadığına dair isimsiz telefonlar gelmeye başladı. Camiyi çalan kılıfını da ona göre uydururmuş. Şimdi sadece kamuoyundan destek ve bizi savunabilecek bir ceza avukatı istiyoruz ‘dedi.

  

"HUKUKSAL DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR..."

Kızına bakarken düşüp ayağına kıran anne Emine S. ‘Kızım 27 yaşında bu olaydan dolayı felçli kaldı. Şimdi 31 yaşında hangi anne kızını böyle görmeye dayanabilir. Lütfen kızımın hakkını almamıza yardımcı olun. Bu herkesin başına gelebilir. Benim kızımda sağlıklıydı, özel bir bankada çalışıyordu. Kim derdi ki bir anda hayatı durma noktasına gelecek. Bana hiç tepki veremeden öylece bakıyor. Ama ben umutluyum, kızım bunları aşacak’ dedi.

Baba Rıza S. ‘biz evimizi kapattık, bir emekli maaşıyla burda yeni bir mücadeleye başladık. Bize Umut damlası derneği başkanı Altuk Boy sahip çıktı, yardımcı oldu. Kızımın ve bizim bir takım ihtiyaçlarımızı karşıladı. Biz maddi zorluklarla mücadele etmesini biliriz. Ama evladımızı bu şekilde görmeye dayanamıyoruz. Burdan sadece kamuoyu desteği ve iyi bir ceza avukatı istiyoruz diye çağrıda bulundu.



Ağabeyi Celal S. olayın olduğu gün kafa karıştırıcı bir sürü olay var aslında. Kendini astığı söylenen kardeşimi neden evlerinin hemen yanındaki hastaneye değilde trafikte 15-20 dakikalık uzaklıktaki bir hastaneyi seçtikleri konusunda hala bir açıklama yapmadılar. Şimdi soruyorum size sizlerin kardeşi bu durumda olsa siz kamuoyundan destek istemez misiniz? Bizi mücadelemizde yalnız bırakmayın dedi.






Editör: TE Bilişim