Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır'da 2 yıl önce dünyaevine girdiği eşiyle kısa bir süre önce sorun yaşayan Ç.Ş., eşi Elif Ş.'nin kendisini affetmesi için pankart açarak, özür diledi. Eşinin evine terastan bir demet çiçek de indiren Çağıl Ş., ateşle "Seni seviyorum Elifim" yazarak, barışma teklifinde bulundu. 12 Kasım'da bu barışma organizasyonunu ayarlayan Ç.Ş., Elif Ş.'den olumlu yanıt alamadı. Duruma sinirlenen Ç.Ş., bugün otomobille seyreden eşine kurşun yağdırdı. Ç.Ş., olayın ardından kaçarak izini kaybettirirken, Elif Ş., çevredekilerin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Güvenlik güçleri olayın yaşandığı İnaloğlu Caddesi'ni trafiğe kapatarak incelemelerde bulundu.

Olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.

EŞİNİN KURŞUN YAĞDIRDIĞI KADININ ANNESİNDEN ŞOK İDDİALAR

Diyarbakır'da bugün, boşanma arifesinde olduğu eşi tarafından kurşunlanan kadının annesi, kızının eşi için şok iddialarda bulundu.

Diyarbakır'da, bir ay önce boşanma arifesinde olduğu eşine görkemli bir barışma töreni düzenleyen şahıs, bugün eşinin kullandığı araca kurşun yağdırdı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Elif Ş., karaciğerine isabet eden kurşun nedeniyle ağır yaralı olarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altında alındı. Kızının vurulduğunu öğrenen acılı anne Bircan Yıldız da hastaneye koşarak evladının durumu hakkında bilgi aldı.

Yaşanan olayla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bircan Yıldız, dün boşanma davalarının görüldüğünü ve mahkemenin 1 Mart 2016'ya ertelendiğini söyledi. Yıldız, kızının yanına gittiği ve vücudunun birçok noktasına kurşun isabet ettiğini belirterek, "Kurşunlardan biri karaciğerine isabet etmiş. Doktor kanama yapmazsa iyi olduğunu, yaparsa durumun kötüleşeceğini söyledi. Kızım vurulduktan sonra düşerken kolunu da kırmış. Dün mahkemeleri vardı. Mahkemeye gittik ve anlattık her şeyi. Dayaktır, oğluma zarar verdi, oğlumu iki kere vurdu, kocamın defalarca arabasına zarar verdi. Evime hücum etti oğlumun karnına kesici bir aletle vurdu. Her gece mahkemelik olduk. 25'e yakın şikayetimiz var. Polis bir şey yapamıyor herhalde artık. Eski eşi mi diyeyim bilmiyorum, boşanmamış kanunen hala evli sayılır. İş yerinden biri miydi bilmiyorum, biri beni aradı, Elif'in annesi misiniz dedi, evet dedim. Kızınız vurulmuş fakültededir, korkmayın, fakülteye gelin dedi. Ondan sonra kapattım. Hazırlanırken tekrar telefon çaldı, eşiydi, dedi ki 'kızını öldürmüşüm fakültededir git kızını topla fakülteden' dedi. Ondan sonra zar zor yola çıktım ve geldim" dedi.

Kurşunların hedefi olan Elif Ş.'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim