Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan ve doğuştan belden aşağısı tutmayan Nevin Öztürk geçtiğimiz yıl bir fabrikada işçi olarak çalışan Mahmut Öztürk ile hayatını birleştirdi.Nevin Öztürk'ün isteği üzerine çocuk sahibi olmaya karar veren çift doktorlarıyla gerekli görüşmelerde bulundular.Evliliklerinin 4.ayında hamile kalan Nevin Öztürk geçtiğimiz gün sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Başarılı bir operasyon geçiren Nevin Öztürk'ün Ela adında bir kızı oldu.1 kilo 400 gram doğan Ela bebeğin hiç bir rahatsızlığı bulunmadığı fakat nefes almakta zorlandığı belirtildi.Nevin Öztürk'ün doktoru İbrahim Yaşa ise Ela bebek hakkında açıklamalarda bulundu.Yaşa,"Nevin doğuştan bedensel engelli. Dolaysıyla yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdürüyordu. Rahatsızlığından dolayı onun gebelik sürecini yakın takibe aldım. Her gebelikte damar tıkanıklığı riski vardır. Belden aşağısını kullanamadığı için Nevin'deki risk çok daha fazlaydı. Bu süreçte, sadence kendisinin değil, bebeğinin de hayati tehlikesi bulunuyordu. Kendisi, tüm bu riskleri kabul ederek, solunum güçlüğü çekmesine rağmen doğum yapmakta kararlıydı. Zor bir süreçten geçtikten sonra yaşanan olumsuz gelişmeleri dikkate alarak hamileliğin 32’nci haftasında 'epidural' adı verilen belden aşağısını uyuşturarak, sezaryen ile bebeğini aldık. Annenin sağlık durumu çok iyi. İşin güzel yanı Ela adı verilen bebeğin genetik bir rahatsızlığının olmaması. Sadece solunum sıkıntısı çekiyor. O da fazla önemli değil. Bebeği kuvözde tutulan Nevin hanımı taburcu etmeyi düşünüyoruz." Hastane Genel Müdürü Dr. Mehmet Güncan, "Hastanemizde çok özel bir hastalığı olan annenin bebeğini dünyaya getirdik. Literatürde bunun örneğini bulmak zor. Tüm ekibime teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getiren ve oldukça mutlu olduğunu belirten Nevin Öztürk ise kendileriyle yakından ilgilenen doktorlarına teşekkür etti. 
Editör: TE Bilişim