Adana’da bir ticari aracın bagajında cesedi bulunan besici 37 yaşındaki Mehmet Nuri Delibaş’ın cinsel ilişki vaadiyle kandırılıp getirildiği buluşma yerinde, iple boğularak öldürüldüğü anlaşıldı. Cinayetin ayrıntıları ise kan dondurdu.

Olayla ilgili eski muhtar 45 yaşındaki Halil Yiğit, Delibaş’ı telefonla arayıp ilişki teklif ettiği ileri sürülen 25 yaşındaki Ayşe Özgün ile 45 yaşındaki Vakıf Reşitefe ve 40 yaşındaki Ali Ünal gözaltına alındı. Delibaş’ı iple boğduğu iddiasıyla 33 yaşındaki Melik Karakaş’ın yakalanması için çalışma sürüyor.


Merkez Sarıçam İlçesi’nin Turunçlu Mahallesi’nde besi çiftliği sahibi olan Mehmet Nuri Delibaş, 28 Mart 2015’te Şehit Erkut Akbay Mahallesi’ndeki evinden ayrılıp bir daha geri dönmedi. Delibaş’ın ailesinin kayıp başvurusu üzerine çalışma başlatan polis, besicinin cesedini Seyhan Baraj Gölü kıyısında kendi aracının bagajında buldu. İple boğularak öldürüldüğü belirlenen Delibaş’ın üzerindeki cep telefonu, para ve değerli eşyalarının alınmadığı, sadece borç ve alacaklarını yazdığı ajandanın kayıp olduğu saptandı.

Olayın gasp amaçlı gerçekleşmediğini belirleyen polis, cinayeti çözmek için Delibaş’ın çiftliğinin bulunduğu Turunçlu Mahallesi sakinlerini takibe aldı. Piyasadan yüklü miktarlarda alacağı bulunan Mehmet Nuri Delibaş’ın alacak verecek meselesinden öldürülmüş olabileceğini tespit eden Cinayet Bürosu ekipleri, çalışmasını bu yönde sürdürdü.


SİM KART ÇIKTI

Mehmet Nuri Delibaş’ın aracının yakınında sim kart bulan ekipler, sahibine ulaşmak için GSM şirketi ile temasa geçti. Sahte kimlikle Denizli’den alındığı tespit edilen sim kartın Melik Karakaş tarafından kullanıldığı belirlendi. Sim kartı inceleyen ekipler, Turuçlu Mahallesi eski muhtarı Halil Yiğit ile Melik Karakaş’ın olay günü görüşme yaptıklarını saptadı. Halil Yiğit’in ayrıca Ali Ünal ile de telefon görüşmesi yaptığını ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine Halil Yiğit ve Ali Ünal gözaltına alındı.

CİNSEL İLİŞKİ TEKLİFİYLE ÇAĞIRMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan zanlılardan Ali Ünal, cinayeti itiraf etti. Polis ifade veren Ali Ünal, "Sevgilim Ayşe Özgün’ün çalıştığı kafeteryaya Halil ile Melik gelmişler. Melik, sim kart verip, Mehmet Nuri Delibaş’ı aramasını istemiş. Ayşe de üniversite öğrencisi olarak kendini tanıtıp, konuşmuş, ilişki kurmak için akşam randevu verip olay yerine çağırmış. Biz muhtar Halil Yiğit’in otomobili ile olay yerine geldik. Ayşe, Mehmet Nuri Delibaş’ın yanına gitti, uzaktan izlemeye başladık. Sevgilimi öpmek isteyince, ben dayanamadım koşup yumrukladım. Bizimle birlikte gelen Vakıf Reşitefe elindeki silahlı yere düşen Delibaş’ın başına dayadı. Melik de ipi boynuna geçirip öldürdü" dedi. İfade üzerine Ayşe Özgün ile Vakıf Reşitefe de yakalandı.

İfadelerinin ardından Halil Yiğit’i adam öldürmeye azmettirmek, Vakıf Reşitefe, Ali Ünal ile Ayşe Özgün de cinayete yardım ve yataklık yapmak suçlarından adliyeye sevk etti. Mehmet Nuri Delibaş’ı iple boğduğu ileri sürülen ve olaydan sonra evini boşaltıp kayıplara karışan Melik Karakaş’ın da yakalanması için çalışma sürüyor.
Editör: TE Bilişim