Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, yeni doğan kardeşini yıkadıktan sonra kendisi duş alırken şofbenden sızan gazdan zehirlenip beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki Cemre Şanlı sevenlerini yasa boğdu. Cemre için, ailesinin bekleyişi bugün de devam etti.
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Şanlı ile İl Sağlık Eski Müdür Yardımcısı Dr. Nesrin Gedik bir süre önce boşandı. Çiftin kızı Cemre Şanlı velayetinin verildiği annesiyle yaşamaya başladı. Cemre Şanlı, yeniden evlenen ve hafta başında bir bebeği olan babasının Karabağlarlar İlçesi'ndeki evine ziyarete gitti. Cemre Şanlı önceki akşam babasının ikinci evliliğinden dünyaya gelen kardeşini banyoda yıkadı, ardından kendisi duş için banyoya girdi. Ancak Cemre, bu sırada, tüplü şofbenden sızan gazdan zehirlenip baygınlık geçirdi.
Cemre'nin uzun süre banyodan çıkmaması üzerine evdekilerin kapıyı açarak içeriye girmesiyle, yerde bulunan genç kız, hemen babasının da görev yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste ilk kontrolleri yapılan Cemre, yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Ancak babasının meslektaşlarının çabalarına rağmen Cemre, yaşama tutunamadı ve beyin ölümü gerçekleşti.
ANNESİNE UZUN SÜRE SÖYLENEMEDİ
Cemre'nin beyin ölümünün gerçekleşmesiyle büyük üzüntü yaşayan yakınları, acı haberi uzun süre annesi Dr. Nesrin Gedik'e veremedi. Kızlarının beyin ölümünün gerçekleşmesine rağmen, aile yoğun bakım ünitesindeki bekleyişini sürdürdü.
Hastane kaynakları, ailenin kızlarının, organlarını bağışlayıp bağışlamama konusunda henüz karar vermediklerini söyledi. Bu arada baba Prof. Dr. Aydın Şanlı'nın da, polise verdiği bilgide, banyosunda şofben kullandığını ve kızının da bundan zehirlendiğini söylediği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha