İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesinde yüksek sesli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından korku dolu gözlerle olay yerine intikal eden vatandaşlar ne olduğunu anlamaya çalıştı. Patlamanın BEDAŞ' a ilişkin indirici trafo merkezinden olduğu anlaşıldı. Trafoda yaşanan patlama sonucu Beyoğlu dumanlar altında kalıp siyaha büründü. Trafoda yaşanan tüyler ürpertici patlama nedeniyle Beyoğlu ilçesinde elektrik kesintisi yaşanıyor. Olay sonucu alev alev yanan trafo çevrede yüksek dozda bir paniğe sebep oldu.

Beyoğlu Tepebaşı Evliya Çelebi Mahallesinde BEDAŞ’a ilişkin elektrik indirici trafo merkezinde saat 14.00 sularında patlama oldu. Patlama sebebiyle trafoda yangın çıktı. Alev alev yanan trafo sebebiyle çevrede yoğun duman oluştu. Patlamayı görenlerin ihbarıyla olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına köpük sıkarak müdahale eden itfaiye ekipleri, yarım saatlik bir faaliyet ile yangını kontrol altına aldı. İtfaiye ekipleri su hortumunu değiştirirken basınçlı su çevreye fışkırdı. Yangın sebebiyle ölmüş olan yada yaralanan olmazken iki araçta maddi hasar vuku buldu .

ELEKTRİK KESİLDİ

Yangın sebebiyle Beyoğlu’nun birden fazla kesimine elektrik verilemiyor. Evliya Çelebi Mahallesi Muhtarı Naim Yıldırım, Burası elektrik kurumunun güç düşürücü istasyonu.. Taksim, Okmeydanı ve Kasımpaşa’nın gücünü düşürüyor. Zaman vakit küçük patlamalar oluyordu. Ama bu seferki daha çok büyük bir patlama oldu ve yangın çıktı” diye belirtti .
Editör: TE Bilişim