Bingöl Üniversitesi öğrencileri tarafından sürdürülen açlık grevi bugün sona erdi. Bingöl Üniversitesi yönetimi eylemlere katılan öğrencilere şoke eden bir karar alarak disiplin cezası verdiğini duyurmuştu. Bingöl Üniversitesi öğrencileri ise bu karar karşısında açlık grevi yapmaya başlamışlardı. İşte tam da bugün Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden öğrencileri sevindiren o haber geldi. Bingöl Üniversitesi aldığı bir karar ile iyi niyetlerinin temsili olarak öğrencilere beyaz bayrak kaldırdı ve disiplin cezalarını geri kaldırdığını açıkladı. Bingöl Üniversitesi'nde eylemlere katılan öğrencilere verilen disiplin cezalarının kaldırıldığı bildirildi. Öğrencilerde açlık grevine son verdi..

Bingöl Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, öğrencilerin bir süredir sürdürdüğü açlık greviyle ilgili olarak, aralarında baronun da bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, üniversite yönetimince, iyi niyet göstergesi olarak şiddet içermeyen eylemlerden dolayı öğrencilere verilen disiplin cezalarının kaldırılmasına karar verildiği kaydedildi.

Bu arada bir grup üniversite öğrencisi de üniversite yönetimince bazı öğrencilere uyarı, kınama ve uzaklaştırma cezası verildiği gerekçesiyle başlattığı açlık grevini sona erdirdi.
Editör: TE Bilişim