Bu denli mühim günde eşinden dayak yiyen bir kadın karakola eşinden dayak yediği şikayeti ile sığındı. Soluğu emniyet güçlerinin yanında alan kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde herkesin yüreğini dağladı. Vücudunda ve yüzünün belli bölümlerinde morluklar olan kadının içler acısı hali hepimizi bir kez daha düşünmeye itti.  Çanakkale ilinde yaşayan Burcu A. boşanma davası açtığı eşinden dayak yediği gerekçesi ile karakola gidip şikayette bulundu. 29 yaşındaki Burcu A.'nın 7 ay önce boşanma davası açtığı eşi Yüzbaşı S.A. eşini döverek hastanelik etti. Çanakkale'de yaşayan Burcu A, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde eşinden şiddet gördüğünü ileri sürerek, hastaneden aldığı darp raporuyla polise şikayette bulundu.
Burcu A, darbedildiği iddiasıyla Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisini yaptırarak rapor aldı. Polis Merkezi'ne başvuran Burcu A, eşi S.A ile H.A ismindeki kadından şikayetçi oldu.
Burcu A. gazetecilere yaptığı açıklamada, askeri personel olan eşi S.A. ile 7 yıl önce evlendiğini, 7 ay önce boşanma kararı alarak ayrı yaşamaya başladıklarını söyledi.
Çocukları 4 yaşındaki S.K.A'nın velayetinin kendisinde olduğunu, kocası tarafından kaçırıldığını ileri süren Burcu A, İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir evde olduklarını öğrendiğini ve buraya geldiğini kaydetti. Eşinin bulunduğu eve gittiğinde, adının H.A olduğunu öğrendiği bir kadının kapıyı açtığını öne süren Burcu A, "Kadın ve arkasından gelen S.A beni zorla içeriye çektiler. Eşim, evde beni darp etti. Savurduğu tekmeler yüzüme geldi" diye konuştu.
"Çocuğumun velayeti bende ama çocuğumu bana göstermiyor. Çocuğumu görmek ümidiyle izlerini İzmir'de bulunca buraya geldim, eşim beni darp etti" ifadelerini kullanan Burcu A, şöyle devam etti:
"Evliliğimizin henüz ikinci gününde silahla beni tehdit etmiş, daha önce de darp etmiş, kolumdan bıçakla yaralamıştı. Ama ben bunları büyüklerimin telkinleri ve korktuğum için adli boyuta taşımamıştım. Beni suçlu konuma düşünmek için 'koruma kararı' aldırdı, ihlal ettiğim gerekçesiyle de hapis cezasıyla karşı karşıya kaldım. Benim ona şiddet göstermem mümkün değil. Adliyeye bir şikayette bulunuyorsunuz, 3 ay sonra yanıt geliyor. Buna bir önlem alınmalı."
Öte yandan, şikayet üzerine S.A ve H.A'nın Basın Sitesi Polis Merkezi'ne çağrılarak ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.
Editör: TE Bilişim