Sakarya Emniyet Müdürlüğünün son zamanlardaki uyuşturucu araştırma kapsamını genişletmesiyle Bonzai'den sonra Marok adlı tehlikeyi tanıttı. arok adlı uyuşturucu  Fas'ta esrar ile sentetik maddenin karışımıyla elde edildiği belirtildi. Metal Para büyüklüğünde olan uyuşturucunun tanesinin de 80 ile 100 lira arasında satıldığı öğrenildi.
Sakarya Emniyet Müdürlüğünde uyuşturucu alt kiti ile yapılan tahlilde ele geçirilen maddenin Bonzai ve sentetik cannabinoid gibi etkili olan ’Marok’ adlı yeni tür uyuşturucu olduğu belirlendi. Türkiye’de ilk kez ele geçirilen uyuşturucu incelenmek üzere İstanbul’da bulunan kriminal laboratuvarına gönderilirken, adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Sakarya Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sakarya genelinde uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik araştırmaları sonucunda, uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen M.B. (40), B.B. (38) ile Ö.F.'yi (20) gözaltına aldı. 3 sanığın evinde yapılan çalışmalar sonucunda M.B.'nin evinde metal para büyüklüğünde 220 adet adet toplam 280 gram koyu renkte uyuşturucu bulundu. Bonzai' nin özellikle de gençler arasındaki yaygınlığından sonra, metal para şeklinde olan uyuşturucu Marok satışı da yüzeysel anlamda çoğaldığını Sakarya Emniyet Müdürlüğü belirledi. Türkiye'de ilk kez görülen Marok adlı uyuşturucu incelenmek üzere İstanbul'da bulunan kriminal laboratuvarına gönderilirdi. Ve uyuşturucunun da ticaretini yapacak olan 3 kişi göz altına alınarak Sakarya Emniyetince tutuklandı.






Editör: TE Bilişim