Tartışmalarla süren Göcek koyu ihalesinde bugün sona gelindi. Muğla ilinde bulunan Göcek koyunun mesire alanı olarak kiralanmasına ilişkin devam eden ihale tamamlandı. Mahkeme tarafından çıkarılan karar sonrasında ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı'nın cennet koyunu tabiri caizse cehenneme çevirme girişimi başarılı olamadı. Göbün Koyu kirli rantlara kurban gitmekten son anda kurtuldu.

12 kişinin teklif verdiği ihaleyi KDV hariç 1 milyon 900 bin liraya Küçük Sarsala Koyu'nun mevcut işletmecisi İlyas Kaba kazandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'da "Göcek Koyları" olarak bilinen 1.93 hektar ormanlık alana sahip Bedri Rahmi (Taşyaka), 1.04 hektar ormanlık alanda yer alan Akbük, 1.14 hektar ormanlık alanı olan Göbün ve 1.18 hektar ormana sahip Küçük Sarsala koylarını kiralamak için ihale açtı. İnternetten yapılan duyuruda, ihalede 29 yıllığına kiralacak koylardan Akbük için 110 bin, Bedri Rahmi için 90 bin, Göbün için 120 bin ve küçük Sarsala için 80 bin liradan başlayacağı bildirildi.

Söz konusu koylardan Bedri Rahmi ve Akbük'ün ihalesi, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde dün (Perşembe) yapıldı. Her iki koyun ihalesini de KDV hariç toplam 1 milyon 802 bin liraya Dalaman'da kafeterya işleten Hüseyin Gülen kazandı. Göbün ve Küçük Sarsala Koyları için ise bugün ihaleye çıkıldı. Göbün Koyu'nun ihalesine, Akbük ve Bedri Rahmi Koyları'nın ihalesini kazanan Hüseyin Gülen'in de aralarında bulunduğu 12 kişi teklif verdi. En yüksek üç telifi veren Hüseyin Gülen, Küçük Sarsala Koyu'nun mevcut işletmecilerinden İlyas Kaba ve Göbün Koyu'nun mevcut işletmecilerinden İlyas Önder açık arttırmaya girdi. İhalaye yıllık KDV hariç 1 milyon 900 bin liralık teklif veren İlyas Kaba kazandı. Açık arttırmada, İlyas Önder'in 1 milyon 870 bin lira, Hüseyin Gülen'in ise 1 milyon 890 bin liraya kadar çıktı.

25 yıldır üç ortağıyla birlikte işlettiği Göbün Koyu'nun ihalesini kaybeden İlyas Önder, "İhaleyi kazanan kişiye hayılı olsun. Bu parayı zor çıkartır" dedi.

Öte yandan ihale sırasında 2-3 yıllığına işletmeye verilen koyların şimdi 29 yıllığına kiralanmak istenmesi ve iskele yapılma imkanı olmasına 50 kadar köylü ve çevreci Dalaman Orman İşletme Şefliği önünde toplanıp, tepki gösterdi.
Editör: TE Bilişim