Denizli'nin Buldan ilçesinin belediyesine çıkan fatura hayrete düşürdü. Buldan Belediyesi Başkanı CHP'li Mustafa Gülbay' a bir önceki dönemden 135 bin liralık borç kaldı. Gülbay, Belediyenin bir önceki dönemin borçları sebebiyle icraya verildiğini ifade etti.

DHA'dan alınan bilgilere göre; Başkan Gülbay, bir firmanın alacağına karşılık belediyenin tüm araç parkı ile taşınmazlarına haciz koydurduğunu belirtti.

Buldan Belediyesi bir önceki dönemden kalan 135 bin biralık borçtan dolayı hacizlik oldu. Geçen yıl yapılan yerel seçimde AK Parti'den aday gösterilmeyince DP'ye geçen eski belediye başkanı Mustafa Fahri Şevik döneminden kalan borç, belediyeyi sıkıntıya uğrattı. Bir firma 135 bin liralık alacağı için haciz işlemi başlatarak, belediyenin araç parkı ile taşınmazlarına haciz koydurdu. Haciz koyulan malların toplamının 10 milyon lira olduğu belirtildi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, görevi devraldıktan sonra yaptırdığı incelemede belediyenin ciddi bir borç yükü altına sokulduğunu belirtip, "Yaptığımız detaylı araştırmada borcun 21 milyon lira olduğunu öğrendik. Belediyenin kamu borçlarının yanı sıra özel sektöre ve esnaflara da borçları var" dedi.
Editör: TE Bilişim