Türk hava Yollarının alt kademesi olan AnadoluJet' in Bursa'dan seferlerini yükselttiği ve bu uçuşları da karşılıklı olarak yaptığı açıklandı.  Bursa’dan Trabzon ve Erzurum’a uçuş seferlerfini başlatan Anadolujet’in ilk seferleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı açılış töreni ile başladı.  

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'İnanın Afrika’dan Moskova’ya gitmek isteyen birisi, önce THY ile İstanbul’a geliyor, ondan sonra Moskova’ya gidiyor. Neden? Belki güleceksiniz ama ikramları bile o kadar lezzetli ki, THY’nin ikramlarından almak için uçağa binen var kardeşim” diyerek THY' nin işleyişini değil de ikramlarının lezzetini tanıttı. 

Arınç’ın ardından söz alan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise şunları söyledi: “Bugün Türk sivil havacılık sektörü 23.8 milyar dolar ciro yapıyor. 42 milyon 800 bin yolcu taşınıyor. Bu da şu anlama geliyor; Türkiye’de artık 5 saati aşan yolculuklar, sivil havacılık aracılığıyla uçaklar tarafından yapılıyor. Biz de THY olarak Türkiye’nin gelişen bu zenginliği, şehirlerin gelişmesi, ihracatın artması, hasılı ülkemizin artık birinci sınıf ülkeler seviyesine yükselmesiyle modern dünyanın taşıma araçlarını da artık çok kullanmaya başladık.”
Editör: TE Bilişim