Bursa' da sobadan sızan karbonmonoksit gazı, bir ailenin iki minik yavrusunu hayattan kopardı. 4 kişilik Kiret ailesinden  3 yaşında Yiğit Ege ve 5 yaşında Ömer Efe kardeşler, zehirlenerek öldü.

Anne Pınar ve baba Erhan Kiret ' in de durumlarının ağır olduğu haberleri, tüm yakınlarını göz yaşları içinde bıraktı. . Sobayla ısınılan ve şofbende doğalgaz kullanılan evdeki zehirlenmenin hangisinden kaynaklandığı henüz belirlenemedi.

Merkez Osmangazi İlçesi Adalet Mahallesi Üç Ahmet Sokak'ta oturan iki çocuklu Pınar ve Erhan Kiret çifti, dün gece havanın soğuk olması üzerine evdeki kömür sobasını yaktıktan sonra uykuya daldı. Sabaha karşı yattığı yerden güçlükle kalkan baba Erhan Kiret, çocuklarının odasına girdiğinde 5 yaşındaki Ömer Efe ile 3 yaşındaki Yiğit Ege'yi baygın halde buldu. Erhan Kiret'in hemen 112 Acil Servisi araması üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, iki çocuğun da yaşamını yitirdiğini belirledi. Karbonmonoksit gazından etkilendiği düşünülen Erhan Kiret ile eşi Pınar Kiret ise kaldırıldıkları hastaneye tedaviye alındı.

Bursa' daki olayla ilgili soruşturma başlatılırken, ısınmada soba kullanılan evde yapılan incelemede, doğalgaz kullanımın sözleşmesinin aktif olmadığı, sadece şofbenden faydalanıldığı belirlendi. İki  kardeşin  ölümüne neden olan usulsüzce kullanılan doğalgaz mı? yoksa ısınmak için yakılan soba mı?. 

Bursagaz'ın yaptığı açıklamada, "Olay yerine intikal eden ekiplerce yapılan ilk değerlendirmede, binanın doğalgaz kullanım sözleşmesinin aktif olmadığı, sayaç vanasının kilidinin sökülerek usulsüz gaz kullanımı yapıldığı tespit edildi. Aynı zamanda bina içinde kullanılan cihaz baca bağlantılarının teknik şartnameye aykırı olduğu, bacalı şofbenin bulunduğu binada karbonmonoksit alarm cihazının olmadığı görülmüştür. Ayrıca dairede ısınmanın kömür sobası ile sağlandığı belirlenmiştir" denildi.




Editör: TE Bilişim