İSTANBUL' daki Çağlayan Adalet Sarayındaki dava da şok karar. Annesini ve koruma polisini öldürüp, 1 güvenlik gücünü yaralayan Dursun Zehir ile ona yardım ettiği gerekçesiyle tutuklu bulunan babası Hızır Zehir'in yargılandığı davanın sonucu belli oldu. Anesini öldüren Dursun Zehir' e 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve yardımcı olan babasına da 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası verildi. Bu katliamın sonucunu oluşturan yargı, herkes tarafından ayakta alkışlandı.

DHA' nın verilerine göre aldığımız bilgi de;

İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, son sözü sorulan tutuklu sanık Dursun Zehir, babasının kendisini azmettirmediğini yineleyerek, "Tasarlayarak olayı gerçekleştirmedim. Eğer öyle olsaydı 4 mermiyle değil daha ağır silahlarla gelirdim. Polis memuruna karşı bilerek bir suç işlemedim. Ailesine de beni affetmezler ancak haklarını helal etmeleri için mektup yazdım" dedi.
Baba Hızır Zehir ise oğlu Dursun Zehir'i azmettirmediğini savunarak, "Ben iki oğluma da nasihatlerde bulundum ancak beni dinlemediler. İnsan gibi yaşamayı tercih etmediler. Ben suçsuzum" dedi.
Mahkeme heyeti daha sonra duruşmaya kısa bir ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Dursun Zehir'i annesi ve onu korumakla görevli polis memurunu "kasten insan öldürme" suçundan dolayı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Olayda adliyenin özel güvenlik görevlisini de yaralayan Dursun Zehir 'olası kasıtla yaralama' suçundan da 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Baba Hızır Zehir ise 'kasten öldürme suçuna yardım etme' suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

"KADINLAR ÖLDÜRÜLMEDEN CİNAYETLERİN DURDURULMASINI SİTİYORUZ"
Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapan Hanime Aslan'ın kardeşlerinin avukatı Meriç Eyüboğlu, "Kadınlar öldürüldükten sonra gelen adaletten bıktık, kadınlar öldürülmeden cinayetlerin durdurulmasını istiyoruz. Erkek şiddetiyle gerçekten mücadele edilmesini istiyoruz. Ama devlet üzerine düşen sorumlulukları yapmıyor. Bunu biliyoruz. Yapmamaya da devam edecek bunu da biliyoruz. AKP 'nin fıtratında bu var çünkü" dedi.

AVUKAT MERİÇ EYÜBOĞLU: VERİLEN CEZAYI ÖNEMLİ BULUYORUZ

Babanın da ceza almasından dolayı mutlu olduklarını da dile getiren Eyüboğlu, "Mutluyuz ki başından beri ifade etmeye çalıştığımız gibi sadece silahı çeken Dursun Zehir değil, onu bu cinayeti işlemesi, annesi Hanime Aslanı öldürmesi için azmettiren babası Hızır Zehir de ceza aldı. Biz aynı cezayı almasını istiyorduk, azmettirdiği için. Mahkeme bunu azmettirme olarak değil, yardım olarak değerlendirdi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını 20 yıla indirdi. 20 yıllık cezanın da başka indirimlerle aslında kuşa döneceğini biliyoruz. Ama yine de bu verilen cezayı önemli buluyoruz. Mahkemenin bu kez erkek adalet mi gerçek adalet mi tartışmasında kısmen de olsa yüzünü bize döndüğünü düşünüyoruz" dedi.

Mahkemeye teşekkür eden Hanime Aslan'ın kız kardeşi Arife Terzi de "Böyle güzel bir adaletle savunup bu cezayı Hızır Zehir'e ve Dursun Zehir'e verdiği için. Kadın avukatlarımızdan Allah razı olsun. Bizim arkamızda durup bize bu zor süreçte yardımcı oldukları için çok teşekkür ediyorum" dedi. Açıklamaların ardından kadınlar, "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları attı.
Editör: TE Bilişim