Çıkan çöpler arasında çanak antenden plaj şemsiyesine ve dalış tüpüne kadar çok sayıda eşya yer aldı. Ağırlıklı olarak bira şişesinden oluşan atıklar, dalgıçlar tarafından çuvallara doldurulup teknelerle karaya taşındı. Karaya çıkartılan çöpler, Büyükşehir Belediyesi'nin kamyonuna yüklendi.

Çalışmalar tamamlandıktan sonra bir de kaza yaşandı. AÜ Sualtı Sporları Topluluğu Başkanı Eğitim Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Işıl Datar, arkadaşlarıyla birlikte karaya çıkarken kayalıklardan düştü. Dizinden yaralanan Datar, arkadaşlarının yardımıyla düştüğü yerden karaya taşındı. Acı içinde kıvranan kız öğrenciye ilk müdahaleyi, arkadaşları yaptı. Datar, çağrılan ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Kaza öncesi açıklamasında deniz altının çok berbat durumda olduğunu anlatan Datar, çöp atılmaması için de çağrıda bulundu.

'KORUNMALI'

Öğrencilerle birlikte deniz içindeki çöp temizleme çalışmalarına katılan AÜ Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, 22 Mart'ın Dünya Su Günü olarak kutlandığını söyledi. Antalya'nın sermayesinin doğa, deniz ve güneş olduğunu anlatan Doç. Dr. Gökoğlu, bu servetin korunması gerektiğini açıkladı. "Ancak deniz suyunun ne durumda olduğu ortada" diyerek çıkan çöpleri gösteren Gökoğlu, şöyle konuştu:

"Denizin aşağısı çok kötü durumda. Denizin içinde çöp dağları oluşmuş. Toplamakla bitirilmesi mümkün değil. Özellikle balıkçıların olduğu yerler berbat halde. Ama Antalya yat limanını pırıl pırıl yapacağız. Bu kirlilik akıntıyı da kestiği için limanın içi bulanık kalıyor. Balıkçılara, yatçılara, herkese mesaj veriyoruz. Bazen kazayla malzemeler düşebilir. Enteresan olan bu kez dalış tüpü de bulduk. Bu dalış tüpünü üniversiteye götüreceğiz. Kullanabilirsek kullanacağız. Kullanamazsak vanasını kullanırız. Dolayısıyla temizlik yaparken sudan ekmeğimizi de çıkarmış olduk."

Temizlik çalışmalarına 10'u dalgıçlardan oluşan toplam 25 öğrencinin katıldığını açıklayan Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, ayrıca dışardan 1 dalgıç ile Büyükşehir Belediyesi'nin de kendilerine destek olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Gökoğlu, yakında Antalya'nın yer altı su kaynaklarıyla ilgili araştırma yapmak için Döşemealtı Kırkgöz'deki bir mağaraya gireceklerini de açıkladı.  
Editör: TE Bilişim