Bedelli askerlik için başvurular 13 Şubat'ta bitecek.Bedelli askerlik için ülke genelinde toplam 163 bin kişi başvurdu.Elde edilen gelir de 3 milyar liraya yaklaştı.

Bedelli askerlik uygulamasından, fiili askerlik hizmetine başlamamış ve 01 Ocak 1988 tarihinden (bu tarih dahil) önce doğan yükümlülerden istekli olanlar, askerlik şubelerine ya da yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları ve 18 bin lira veya karşılığı kadar yabancı parayı peşin ödemeleri şartıyla faydalandı. Radikal’in haberine göre 18 bin lira bedeli ödeyip askerlik yükümlülüğünü yerine getirenlerin sayısı 163 bin 627’ye ulaştı. 18 bin TL’lik ücreti dikkate alındığında da bedelli askerlikten şu ana kadar 2 milyar 945 milyon 286 bin lira gelir elde edildi.

Bu akşama kadar başvuruların 170 bini bulması tahmin ediliyor. 4 yıl önceki bedelli uygulamasından 70 bin 430 kişi yararlanmıştı. O tarihteki 30 bin TL’lik ücretiyle bedelliden 2 milyar 113 milyon TL gelir elde edilmişti.

Milli Savunma Bakanı önceki gün yaptığı açıklamada,“Bakanlar Kurulu kararı çıkardık, bedelli askerlikten dolayı 15 bin lira ödeyip ancak üstünü ödemediği için bedelli askerlikten yararlanamayan insanların bu parasını iade ediyoruz” diye konuştu.  
Editör: TE Bilişim