Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak siyasi partiler, aday listelerini yarın en geç saat 17.00'ye kadar YSK'ya verecek, 24 Nisan'da milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar ilan edilecek.

YSK kararına göre, siyasi partilerin, milletvekili aday listesi verilmesinin son günü yarına kadar en az 41 il seçim çevresinde milletvekili aday listesi vermesi gerekecek. 41 il seçim çevresinden az sayıda milletvekili aday listesi bildiren siyasi partiler, seçime katılamayacak.

Aynı ilin birden fazla seçim çevresi olması halinde, siyasi partilerin her seçim çevresi için ayrı ayrı milletvekili aday listesi vermesi zorunlu olacak. Aksi halde o il seçim çevresinde seçime katılma şartları oluşmayacak.

Bir siyasi parti, 41 il seçim çevresinden fazla ilde milletvekili aday listesi verdiği halde, birden fazla seçim çevresi olan illerde, hiç aday bildirmediği veya eksik bildirdiği seçim çevresinde eksikliği tamamlamadığı takdirde, o seçim çevresinde seçime katılamayacak.

Siyasi partiler, milletvekili aday listesinin verilmesinden sonra, ancak eksik aday listesini tamamlayabilecek veya varsa maddi hataları düzeltebilecek, 7 Nisan'dan sonra milletvekili aday listesini bildirmediği iller için milletvekili aday listesi veremeyecek.

Seçim takvimi

Seçim takviminin diğer aşamaları şöyle

7 Nisan: Siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini, YSK'ya alındı belgesi karşılığında DVD ve kağıt ortamında en geç saat 17.00'ye kadar verecek. Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvurularda son gün.

8 Nisan: Yurtiçi ve yurtdışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek.

15 Nisan: Milletvekili geçici aday listeleri radyo, televizyon ve Resmi Gazete'de yayınlanacak. Geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına ve YSK'ya yapılacak itirazlar başlayacak ve incelenecek.

16 Nisan: Geçici aday listelerine karşı ilgili il seçim kuruluna yapılacak itirazların son günü.

19 Nisan: Milletvekili geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına yapılan itirazlar üzerine bu kurullarca verilen kararlara yönelik itirazların YSK tarafından karara bağlanmasının vemilletvekili geçici adaylığından istifa edenlerin YSK'ya bildirmesinin son günü.

21 Nisan: Birleşik oy pusulasında yer alacak bağımsız aday sıralaması için tüm il seçim kurullarında aynı anda olmak üzere saat 11.00'de kura çekilecek.

24 Nisan: Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar, radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.

8 Mayıs: Gümrük kapılarında ve yurtdışı temsilciliklerinde oy verme işlemi başlayacak.

23 Mayıs: Radyo ve televizyonda yayın için başvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK tarafından kura çekilecek.

28 Mayıs: Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak.

31 Mayıs: Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları start alacak. Yurtdışı temsilciliklerde oy verme işlemi sona erecek.

1 Haziran: Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtılması tamamlanacak ve dağıtılmayanlar ilçe seçim kurulları başkanlıklarına teslim edilecek.

6 Haziran: Saat 18.00'de seçim propagandası sona erecek.

7 Haziran: Oy verme günü. 
Editör: TE Bilişim