Diyarbakır, Bağlar ilçesinde meydana gelen kavganın çatışmaya dönüşmesi ile silahlar konuştu. Vurulan 1 kişi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 
Diyarbakır Bağlar bölgesinden gelen haberlere göre; Fatih Mahallesi 151. sokakta M.A. ile bir grup arasında henüz belirlenemeyen sebepten ötürü başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında gruptan bir kişinin silahla ateş etmesi sonucu M.A. yaralandı.
Diyarbakır' da ortaya atılan iddiaya göre; uyuşturucu bağımlısı olduğu gerekçesiyle tartıştığı 6 kişinin silahlı saldırısına uğrayarak ağır yaralandı.

24 yaşındaki M.A., Diyarbakır Bağlar mevkisi Fatih Mahallesi 141. Sokakta uyuşturucu madde aldıktan sonra 151. Sokakta yürüdüğü sırada 6 kişilik bir arkadaş grubu ile karşılaştı. Bir süre burada 6 kişilik grup ile konuşan M.A., tartışmaya başladı. Uyuşturucu madde kullandığını fark eden 6 kişilik grup M.A.’yı önce söverek darp etti. Daha sonra arkadaş grubu olan şahıslardan bir kişi taşıdığı silahı çekerek ateş etti. M.A., başına ve vücuduna aldığı darbelerle kanlar içerisinde yere yığıldı. Bağlar mevkisinde bulunan sakinlerin haberi ile bölgeye gelen hızır acil ve sıhhat ekipleri, yaralıyı hemen Diyarbakır Gazi Yaşargil Devlet Hastanesine kaldırıldı. Uyuşturucu kullandığı saptanan gencin durumu ağır olarak kayıtlara işlendi.
Olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri ise M.A.’ya veya 6 kişilik arkadaş grubundan birine ait olduğu sigara izmaritlerini topladı. Delil torbasına konulan izmaritler ve bez parçaları incelenmek üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 24 yaşındaki M.A.’nın ise durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Diyarbakır' da genci silahla vurup kaçan grup içindeki şahısların arama ve kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor. 





Editör: TE Bilişim