Bursa ilinin İnegöl ilçesinde bugün hayrete düşürücü bir mevzu vuku buldu. Bursa ilinin İnegöl ilçesinde yaşanan olay, görenlerin ağzını açık bıraktı çünkü bugün yani 15 Mart 2015 tarihli YGS tarihiydi. 70 yaşındaki bir dede, bugün İnegöl' de YGS' ye girdi. 70 yaşında olan Ali Çelebi torunları ile beraber sınava girdi. Okuma azmi ile takdir alan 70 yaşındaki adam torunu yaşındaki öğrencilerle aynı sıralara oturarak ter döktü. Bayram Ali Çelebi adlı şahıs bu davranışı ile eğitimin beşikten mezara olduğunu adeta gözler önüne bir kez daha sermiş oldu.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen YGS'de bir çok öğrenci ter dökerken, İnegöl'de 70'inde okuma azmini yakalayan yaşlı adam torunları yaşındaki öğrencilerle aynı sırada sınav heyecanı yaşadı. Eğitimin beşikten mezara olduğunun altını çizen aday Bayram Ali Çelebi, İnegöl İmam Hatip Lisesinde ilk kez YGS heyecanı yaşadı. Kazanması halinde hukuk fakültesini seçeceğini belirten Çelebi, "İlk kez YGS sınavına girdim. Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmek lazım. Ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdim. Sınavda 70 soru yaptım. İnşallah kazanırım. Sorular zor değildi. Ama bizim kültürümüzle ilgisi olmayan sorular vardı. Ecnebi bir yazarın söylediği söz de ne demek istendiği sorulmuş. Ya beni ne ilgilendirir. Bir yabancının sözünün yer aldığı sorular bizim meşgul olacağımız mesele değil ki” şeklinde konuştu.
Hukuk bölümünü seçeceğini aktaran Çelebi, “Hukuk dalında tecrübelerim fazla. O yüzden o bölümü seçeceğim. Gerekirse yurt dışında okuyacağım. İmkanım var. Yabancı dil olarak İngilizcem de var" dedi. Trabzon'un Çaykara ilçesinde ikamet ettiğini aktaran Çelebi, “İşlerim nedeniyle İnegöl'de bulundum. Biraz daha İnegöl'de kalacağım için sınav yeri olarak İnegöl'ü seçtim. Eğer barajı aşarsam LYS'ye Trabzon'da girebilirim” dedi.
Editör: TE Bilişim