Elazığ'da vuku yerine gitmekte olan 112 sıhhat ekiplerine sebebi bilinmeyen bir şekilde saldırı düzenlendi. Elazığ Nailbey Mahallesi'nden çağrı merkezine gelen imdat üzerine 112 ambulans ekibi, olay yerine gitmek için yola çıktığı sıralarda meydana geldi olay.  23 BB 291 plakalı 112 sıhhat ekiplerini taşıyaN ambulansa arkadan çarpan bir otomobil, ambulansın duraklamasını sağladı. Elazığ'da ambulansa arkadan çarpmanın etkisi ile arabanın ön tarafında hasar oluştu. Bunun üstüne iki kişi oldukları belirtilen zanlılardan biri otomobilden inerek tabancayla 5 kez karambole ateş açtı.

Elazığ Nailbey'de kurşunlardan 3'ü ambulansa isabet etti. Olayın ardından kaçan zanlılardan birinin polisin başlattığı çalışma sonucunda yakalanarak, gözaltına alındığı öğrenildi. Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATTDER) Elazığ Şube Başkanı Timur Gök, bulunduğu açıklamada, 112 hızır sıhhat servis ekibine yapılan bu saldırının neden yapıldığını bilmediklerini ve ambulansa yapılan saldıyı kınadıklarını belirtti. 

Elazığ'da 112 Sağlık Ekibini taşıyan ambulansa yönelik olan saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, Elazığ Tıp Teknisyenleri Başkanlıpğından da gelen açıklamalar da "Sağlıkta hizmete bu kadar kolay ulaşıldığı bir dönemde bu tür olayların meydana gelmesi, bizi yoruyor, üzüyor ve rencide ediyor. Bunca zorluklara rağmen insanlara hizmet veren 112 Acil Servis çalışanı arkadaşlarımıza yapılan bu saldırı olayının son olmasını temenni ediyoruz. Başlatılan hukuki sürecin takipçisi olacağız." dedikleri öğrenildi.

Elazığ'daki olayın başına dönecek olursak ambulans ekibini çağrı yöntemi bir tuzak mıydı yoksa yolda çağrıya giden ambulansa yönelik bir saldırı mıyıdı bilinmez ancak polis Elazığ'da ambulansa saldıran şahısların izini ve sebebini araştırmayı  bırakmayacak

Editör: TE Bilişim