Yılların emekçisi EMEKLİ ye güzel haber her an gelebilir. Emeklinin beklediği İNTİBAK YAsası, gündemde.  Aynı statüde emekli olanların maaşları arasındaki farklılıkları gidermek için açılan davalardan birinde bugün karar çıkabilir. 2000'den sonra emekli olanlar için bir adım atılırsa, maaşların aylık 350 liraya kadar artması gündeme gelecek.2000 senesi ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı inşa edilmesi için Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından Ankara İş Mahkemesi'nde açılan intibak davasının son duruşmasında bugün karar çıkması bilave ediyor.2000 ertesi emekli olmuş yaklaşık 7,5 milyon kişiyi ilgilendiren intibakla alakalı bir diğer davada da karar duruşması 29 Nisan'da yapılacak



2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı yapılması için Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından Ankara İş Mahkemesi'nde açılan intibak davasının son duruşmasında bugün karar çıkması bekleniyor.
2000 sonrası emekli olmuş yaklaşık 7,5 milyon kişiyi ilgilendiren intibakla ilgili bir diğer davada da karar duruşması 29 Nisan'da yapılacak. Bu iki dava emekliler lehine sonuçlanırsa hükümetin konuyla ilgili genel bir düzenleme yapması ihtiyacı ortaya çıkacak.

Bu davalar bireysel davalar olmadığı ve genel olarak 2000 ertesi emeklilere yönelik intibak uygulamasının yaşama geçirilmesi gerektiği yönünde olduğundan dolayı kararların pozitif olması halinde çok büyük etki yaratması söz konusu olacaktır.

AZ ALANLARIN MAĞDURİYETİ GİDERİLİYOR

İntibak sayesinde emekli oldukları tarihteki emekli aylığı hesaplama yöntemlerinin değişik olması sebebiyle emeklilere değişik emekli maaşı bağlanmasına son verilmiş oluyor. Sadece emekli oldukları tarihteki hesaplamanın değişik olması sebebiyle daha düşük emekli aylığı alan kişilerin mağduriyeti de bu sayede giderilmiş oluyor.

EN AZ 200 TL ARTIŞ GETİREBİLİR

2000 öncesi emekli olmuş kişiler intibak uygulaması akabinda 200 ila 355 TL arasında farklılıkları bulunan oranlarda iyileştirmelerle karşılaşmıştı. Yeni intibak uygulaması ertesi da aynı oranda iyileştirmeler yaşama geçebilir. Bu sebepten ötürü emeklilerin maaşlarında mühim artışlar söz konusu olabilir. Yaklaşık 7, beş milyon emekli bu mevzuda yaşama geçirilecek yeni düzenlemeyi bekliyor.

Diğer yandan yeni intibak uygulamasının yalnızca işçi emeklilerini değil, Bağ – Kur’luları da kapsaması lazım geliyor . İşçi emeklilerinden 2000 öncesi emekli olanlar bir evvelki intibaktan yararlanmışlardı. Fakat Bağ-Kur’lular intibaktan hiç yararlanamadılar.


Editör: TE Bilişim